Foto Peter Knutson

Hot från anställda på Täby kommun

Man upphör aldrig att förvånas. För ett par veckor sedan skrev jag här på min blogg om Täby kommuns anordnade änglamingel, där anställda på kommunen fick lära sig om änglar, guider och andar på den andra sidan och att handikappade fått sitt handikapp för att de varit dåliga på att ta emot hjälp i sitt tidigare liv.

Jag var en smula kritisk till att skattemedel används till sådant (205.000 kr om året går till personalföreningens möten), hur intressant det än kan vara att lära sig mer om änglar (det handlade alltså inte om sådan änglar som som man klipper i papper till jul).

På ABF i Stockholm fick jag ett A4-papper med information om änglamötet, tid och plats. Som journalist och chefredaktör för den nya kulturtidskriften SANS, tyckte jag detta verkade intressant.

Jag besökte således deras änglamingelmöte utan att tala om i förväg att jag var en smula kritisk till kontakter med änglar och andar på andra sidan.

Med risk för mitt liv inser jag nu.

En av de kommunanställda skriver i ett e-brev till Humanisternas kansli:

“Att lura sig in till ett arrangemang som du inte var behörig till att få medverka i är rent sorgligt. Att lura sig in i en kamratförening för anställda inom vår kommun är rent skamligt – oförsvarbart. “

Jag trodde i min enfald att kommunen sysslade med offentlig verksamhet och inte hade någonting emot journalistisk granskning. Men jag hade fel. Men det är värre än så. Den kommunanställda skriver vidare:

Din lögn att du sett inbjudan på en anslagstavla på ABF var så genomskinlig att alla som hörde det förstod att du lurat dig in i sällskapet. Synd att vi inte presenterade oss innan mötet som vi brukar göra, med vem vi är och vilken förvaltning vi kommer ifrån – då hade vi kunnat slänga ut dig omgående. (Och jag personligen hade gärna slängt ut dig genom fönstret från 5:e våningen.)

Det är en aning märkligt att kommunens anställda tar till denna typ av hot för att dölja sin verksamhet. Personalföreningens ordförande försökte också pressa mig att tala om vem som gett mig information om mötet, något som är förbjudet enligt svensk grundlag genom meddelarskyddet.

Att kommunens anställda agerar på detta sätt är helt oförsvarligt.

Buy Windows 7 Ultimate
Discount
Discount
Sale Windows 7 Ultimate
Discount Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Cheap Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Buy Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Sale Microsoft Office 2010 Professional Plus
Sale Microsoft Office 2010 Professional Plus
Sale Microsoft Office 2010 Professional Plus

25 kommentarer till Hot från anställda på Täby kommun

 1. onsdag 24 november 2010, 22:40:42

  Har de skickat någon ursäkt eller kommentar för detta? hela mailet är ju sjukt! Hur kan hon skriva så? och att det är en kamratförening, vad har det med saken att göra överhuvudtaget?
  Stå på dig Christer!

 2. Evigheten
  onsdag 24 november 2010, 23:44:58

  Jag tycker följande visar hur djur pinkar in sitt revir.
  Att tro provokation är lösningen på problemen människan står inför
  är enligt mig en fel tro.

  Men samtidigt måste medges att allt är helt rätt, inget annat är att förvänta.
  Människor är fortfarande mer intresserade av att ha patent på sanningen
  än att lösa ”riktiga” problem som tex överkonsumtion, svält, orättvisor etc…

  Att dramatisera livet är människor mästerlig på, jag vet inte vem
  man skall tycka synd om.

  Man skulle kunna tro att vi lever i en illusion. 🙂

  Med vänlig hälsning Evigheten

 3. torsdag 25 november 2010, 18:10:25

  Är du säker på att du fick befattningen rätt? Kommunsekreteraren i Täby heter Annica Sundel. Herneke-Olestad verkar ha en långt mindre framträdande sekreterarroll ute i organisationen.

 4. Evigheten
  torsdag 25 november 2010, 21:47:04

  Varför denna förhandsgranskning Mr Sturmark??

  En enkel fråga du borde svara på.
  Varför jag kallar mig Evigheten är för att jag ser mig som evigheten.

  Med vänlig hälsning Evigheten.

 5. Burr
  fredag 26 november 2010, 06:45:24

  Kommentar – #2 by Evigheten: ”Man skulle kunna tro att vi lever i en illusion.”

  Men det gör vi ju också. Den verklighet som vi förnimmer är endast en liten fraktion av vad världen består av och illusionen i den mån som den överhuvudtaget inte ens motsvarar verkligheten har en viktig betydelse att förtydliga vår världsbild.

  Men de problem som du tar upp uppstår utav att vi människor gärna kan så stollighetens frön (newagaging, änglighet, andaumgänge osv) ty de är så förvillande lika klokhetens dito. Skillnaden är endast att stolligheten träd har betydligt intensivare växtkraft och kan kväva allt annat. Människans destruktivitet (nazism, kommunism osv) är ett strå vassare och börjar också på samma sätt smått men som en liten böld i baken på en och sprider sig sedan över hela kroppen och smittar även andra och den smittan är inte av fri vilja.

  Det gäller att rensa i världens rabatter innan ogräset tar över och det hinner bli för mycket av just sådana verkliga problem som du talar om. Alla dåliga fenomen som är produkten av människans leverne har börjat från en liten tanke hos någon som lyckats övertyga några andra.

  Det sunda förnuftet är den kratta som passar för att rensa, begränsa skräpet.

 6. lördag 27 november 2010, 03:33:08

  Men kan du ”evigheten” existera för evigt UTAN energi t.ex?(Om du Tror det,vad kan åstadkommas Utan energi?Hälsn.A.T: Kosmosson)(Du behöver ej svara om du inte tror att du kan existera utan någon energiform.A.fnissar)Hur som hellst. ”Cykel energiformer kommer o. GÅR , dock blott det eviga innehållet BESTÅR”.El.hur?!

 7. lördag 27 november 2010, 04:00:54

  Att lösa problemet med överbefolkning ,djurplågeri miljö problemeto.överkonsumtion m.m Hela jordens befolkning bör endast skaffa sig 0-2 barn i en överskådlig framtid .Man bör klara sig med att använda så lite pengar som möjligt.Man ska sopsortera(sopåtervinning)använd bil(med ottomotor)så lite som möjligt el.inte alls.Byt till energi lampor i din lgh el.villa.Bo hellst i lägenhet=slösar mindre energi i uppvärmning ju mindre kvadratmeter man har desto bättre.Bli vegetetarian.(Amen.A.fnissar)En del av detta gör jag redan, vad gör ni då?(Störst problem har jag med att bli vegetarian.)

 8. Tobbe
  lördag 27 november 2010, 20:25:05

  Wow…hur kan man (kvinna) vara så enfaldig att man uttrycker sig så här i ett mail till en journalist? Nästan så att jag skäms för att jag skattar till hennes lön…

 9. söndag 28 november 2010, 19:59:40

  Nog bör kommunen i täby hitta vettigare sätt att förbryka skattemedelpå el.en del av skattemedel på (205.000kr t.ex) än till löjliga änglamingel kurser m.m.?Sen vet jag inte villka regler som gäller för” undersökande”juornalistik kan man väll kalla det också då C. Sturmark deltog som åskådare el, rapporterande journalist m.m?Hade Christer S. i förväg sagt att han skulle komma kanske änglamötes arrangerarna då hade ”anpassat” mer efter ”åskådarna ” som har en vetenskaplig o. kritisk inställning till dyl.Då man inte visste om Christer S. besök i tid s.a.s. kunde man ju agera ”som man brykar”d,v.s med ”normal ” för dem ”okritisk nivå o. standart”ang. vetenskap t.ex. därmed kunde ju Christer Sturmark lämna en mer Äkta ”rapport” ang. vad som pågick på änglamingel mötet.Åtminstone EN Mer” Ärlig Ängel” d.v.s Christer sturmark var ju då med på mötet enligt min mening, detta kan kanske få en mer positiv verkan i längden så tillvida att Nästa gång någon planerar dylika änglamöten o. kurser i ”kummunens” o.s.v regi , så blir det färre el. inga deltagare som slösar på skattemedel i onödan o hittar på något vettigare att göra istället med samma summa skattemedel m.m.?!

 10. måndag 29 november 2010, 15:47:20

  Det finns många sjuka och mysko beteenden bland kristna Krister. Men bli inte arg på att människor tror. Och du, att mingla med änglar, ok, vad spelar det för roll för världen om dom tror att dom gör det. Värre är den grymhet som kristna utsätter kristna för tycker jag. Det finns ett hemligt spel, en slags kod som för många är förödande. Fråga mig,,,

  mvh

 11. tisdag 30 november 2010, 00:43:43

  Här är det inte frågan om att bli arg på någon ang . tro m.m. utan vilka konsekvenser kristendom o. andra religioner får för de som är förtryckta m.m. Annars bör följande vara klart för de flesta med vad humanistenarna med Christer i spetsen vill o. det är följande o. jag som ateistisk agnostiker tillv. håller med om detta t.ex.1. Anser du att det går leva ett etiskt ,ärligt sant o, meningsfullt liv Utan Religiös tro?2.Anser du att vetenskapliga (ev. filosofiska o.sv.)metoder är ett bra sätt att orientera sig i tillvaron o. nå kunskap om världen du lever i just nu?3.Anser du att Religion o. Politik skall SKILJAS åt o.att samhället ska garantera mänskliga rättigheter åt alla?4. anser du att Naturliga förklaringar är bättre än övernaturliga?Svarar man oftast ja på dessa 4. punkter o. poäng har man i ärlighetens namn tagit de första stegen för att gå med humanisterna (med el. utan dold ängla tro m.m.)(A.fnissar)

 12. tisdag 30 november 2010, 00:56:41

  O. evigheten som vill kalla sig Just Evigheten tycks undvika raka svar på frågan t.ex Ang.. Vad är SKILLNADEN på DET som är evigt o. Det som inte är evigt?(Om” Mr eternity”nu tror att det finns nån skillnad på det eviga o. inte eviga)(A.T:” kosmosson”fnissar)

 13. Burr
  tisdag 30 november 2010, 08:38:11

  Fråga – #10 by Mydawn: ”Men bli inte arg på att människor tror”?

  Hur vet du att Christer blivit arg? Hur än jag läser hans text så får jag inte alls en sådan uppfattning att han är arg men däremot förvånad över den brist på självbehärskning som lyser igenom Cilla Herneke-Olestads svar åtminstone med en tydligt hotfull kommentar.

  Däremot är det skadligt och farligt med denna dumhetsrelativism: ”Och du, att mingla med änglar, ok, vad spelar det för roll för världen om dom tror att dom gör det” vilket ofta motiveras att det är så mänskligt med att vara dum ibland. Men religion, vidskeplighet, andlighet i förening med kompakt dumhet är farliga på riktigt. Det som började en gång i tiden som barmhärtighetslära av upphovsmannen Jesus utvecklades till häxbränningar och förföljelse sanktionerade av Inkvisitionen under medeltiden. Det finns inget tak hur dum man kan bli såsom det finns för intelligens.

  Men det är inte meningen att vi ska förbjuda dumhet utan dumhet som hobby måste ändå förbli var mans privata affär och inte stödjas av samhället indirekt eller direkt, varken ekonomiskt eller politiskt. Det ska vara lika självklart som att samhället inte ska stödja rasbiologi, -hygien eller andra dito irrläror.

 14. Lennart W
  tisdag 30 november 2010, 17:08:43

  Lol.
  OK för att tanten är en idiot som skrivite ett idiotiskt email. Men kalla det för HOT?
  Sturmark är nog rädd så han skakar va?
  Not.
  Sluta larva dig.

 15. Evigheten
  tisdag 30 november 2010, 19:21:37

  Hej Burr,
  Är förnuftet tillräckligt? Att den lilla tanken kan få stora konsekvenser
  har vi fått uppleva. Allt som tenderar att bli fanatism skapar skepticism.
  Alla dessa olika tankar skapar motsatser, vilken är vår fysiska verklighet.
  Upp-ner, höger-vänster, fram-bak. Vilket är fel av dessa motsatser?
  Trots denna begränsning inrymmer den det oändliga.
  Det vi kallar vetande i vår upplevda verklighet är vetande från en
  utgångspunkt.

  Vetenskapens skarpa hjärnor har konstruerat fantastiska saker.
  Vapen i kubik, läkemedel i kubik, Energi i olika former etc..
  Vilka gett krig, beroende, miljöförstöring etc…
  Den fria marknaden med det ekonomiska systemet har skapat
  girighet, orättvisor och utslagning ”konkurrens”
  Det systemet är konstruerat av kloka hjärnor.

  Motsatser skapas från dessa motsatser som givmildhet,fred, miljövård etc.
  Allt är som jag ser det precis som det ska, rätt och fel.
  Jag kan tycka och tro vad som är rätt eller fel, vilket ger mig
  en upplevelse av att jag uppfattar det som jag kan påverka.
  Vilket jag inte alls tror jag kan, jag lever därför i nuet och följer flödet.

  All information ”energi” som finns, alltid funnits kommer alltid att finnas
  är vi en del av. Vilket gör mig till evigheten,,,,,Aki

  Ha det gott alla, ni skall slippa mig nu.
  Med vänlig hälsning Evigheten,,,,klart slut….

 16. Kjell-Thomas Heidene
  tisdag 30 november 2010, 22:37:34

  Burr: ”Det finns inget tak hur dum man kan bli såsom det finns för intelligens.”

  Jag tycker nog att du gör det hela lite för enkelt för dig med att kalla allt utanför ” intelligensen”s gränser för dumhet( och då i synnerhet utanför just DIN intgelligens efter vad jag kan förstå?!)
  Ge oss i så fall en heltäckande definition av begreppet intelligens så att vi vet bättre vad vi pratar om.
  Det finns, vilket även Christer Sturmark själv har fått uppleva, människor som kan svälja hela religiösa paket, och ändå i dom flesta avseenden är mer skärpta än herr Burr i sin lilla bloggosfär kan föreställa sig.
  Är dom dumma?

 17. Lennart W
  onsdag 1 december 2010, 19:18:41

  Fast hur har du fått tag på min passbild? 🙂

  Är ju mig på pricken ju, inkl. MITT oljiga entrepenörsleende. 😀

 18. Ängeln
  torsdag 2 december 2010, 23:00:50

  Christer – den ”undersökande journalisten” som gör stor journalistik och smyger in som en annan Wallraff på personalföreningen på kommunkontoret i Täby. Vad är det som är ett sådant scope här? Det här verkar ju vara rena Grönköping och B-journalistik.

  I en tid när de mest jounalistiska scopen med Wikileak briserar och stora avslöjanden görs som skakar regeringar runt om i världen, så upprörs du över att en personalförening i Täby slängt ut några hundringar på ngn New Age föreläsning för en liten krets kommunanställda. Varför skulle de inte få det? Det måste väl finnas större scope att upptäcka på en kommun som Täby.

  Det måste även ha varit mycket upprörande, en stor chock och livshotande att en äldre kommunanställd kvinna ”hotat dig” 🙂

  Det hade varit mer intressant att läsa om, och ett större scope i Aftonbladet om att en ”äldre kommunanställd kvinna slänger ut en ”livrädd Christer Sturmark” genom fönstret på 5e våningen på Täby kommun”. Det skulle ha varit mer underhållande än en helsides Debatt sida i AB.

 19. lördag 4 december 2010, 03:30:10

  Ang. att Christer skulle vara arg etc.Jag tycker att Christer visar förvånadsvärt bra tålamod i sina debattvideos etc. på dessa o. andra humanist video sidor. Är man ordförande för humanisterna är det ju en fördel att vara trevlig o. behärskad,hanskojadetilldet bra i video debatten med den här Ulf Ekman, då U.Ekman frågade, vem var den där Jesus?O. då svarade Christer”O.DET vill du att JAG ska svara på?(A.fnissar)

 20. Patrik
  söndag 5 december 2010, 09:44:15

  Det är ju viktigt att komma ihåg att Christer inte är någon journalist. Journailst är ju inget legitimationsyrke, så vem som helst kan ju kalla sig journailst. Men det betyder ju inte att vem som helst som kallar sig journalist är en journalist. Att Christer i sin artikel i Aftonbladet hänvisar till det grundlagsskyddade källskyddet och gör vad han kan för att försöka framstå som en grävande reporter vittnar snarare om den betydande grad av dillettantism som ligger bakom hans uppfattning om sig själv som journalist. Att någon skriver i och ger ut en egenhändigt framtagen tidskrift innebär inte att denna någon per automatik är journalist.

  Det handlar förstås om att försöka ge sig sig själv någon form av trovärdig plattform, som om epitetet ”journalist” självklart ger Christer någon form av trovärdighet i det som skrivs och sägs. Men så blir det förstås inte. Även om den alltigenom fåniga ”änglaseansen” förtjänar mycket kritik för ett oansvarigt handhavande av skattepengar så gör ju inte skriveriet om det Christer till någon journalist. Det är som att påstå att man är läkare bara för att man lyckas bota sin huvudvärk med en Alvedon. Och att utge eller kalla sig för något man inte är stärker inte trovärdigheten, snarare tvärtom.

  (Om det nu visar sig att Christer har en examen från Journalisthögskolan så får jag ompröva min ståndpunkt. Men Christers journailistiska arbete bör då bedömas efter en annan och betydligt mer krävande måttstock. Det kommer i så fall, med säkerhet, inte att gagna hans trovärdighet som journalist.)

 21. tisdag 14 december 2010, 00:55:29

  Till evigheten o. Kjell-Tomas H. m.fle.Det är svårt att hitta en heltäckande def. för vad är intelligens på ett djupare plan,ett medelsvensson svar kan vara intelligens=1.förmåga till tänkande analys.2flit.3.noggranhet m.m. då dyl.kan uppfattas som en mätbar egenskap t.ex. Personligen har jag svårt att tro att något kan vara intelligent utanförenergi, materia o. hjärnan t.ex.Vad s.k intelligenta kreationist kristna snackar om i fallet ang. s.k intelliget design, el. en intelligent designer Gud tycks varken jag o. kreationisterna haja, jag kan åtminstone se skillnad på ett s.k Designoid objekt o. ett designerat objekt. ex. En människo tillverkad, bil, dator ett hus m.m. är designat av intelligens, medans hela människo kroppen (även hjärnan)faktiskt tills,v är en s.k designoid som kommit till automatisk genom kosmisk o. darwinistisk cyclisk evolution.Detta är mitt korta svar tillv. i brist på andra bevis. I framtiden kanske vi får andra djupare svar på vad är intelligens t.ex. utanför evolutionära o. darwinistiska principer, den som ”lever” få se.En intelligent ”designer” Gud har i alla fall jag tillv.Inte sett till, o. de som påstår ”att Han Finns” har inte övertygat mig än så länge då jag i nyläget är någonstans mellan en ateist o.agnostiker i väntan på att bli övertygat om något annat o bättre, jag ändrar ståndpunkt m.m. så fort någon överbevisar mig, dagens”Guds teologer m.fl tycks inte ha mycket att komma med i sin gudsbevis arsenal. Tilsv. argumenterar jag att ”moder” natur finns o. klarar sig o. gör det naturen gör utan gudar.Precis som den simplare energin, som också klarar sig utan gud liksom världen m.m. el hur?Ställ denna enkla fråga till en gudstroende el. teolog o.s.v. Om energien är mindre komplicerat o. mäktig än Gud, hur gör DÅ gud för att förinta el skicka energin till intet?Om Gud inte ens klarar av det, var finns då gud o. hur mäktig är Gud då?Ett tänkbart svar, energin finns bevisligen o. klarar sin utan gud.Energin kan existera för evigt parallellt med intet o. klarar sig fortfarande utan gud.Så vad o. vem behöver då gud?Den som vill ha tröst? Är en vekling?Den som vill att lyckans o. luckorna gud ska finnas m.m.?

 22. tisdag 14 december 2010, 01:59:29

  ”Vissa dåraktiga människor förkunnar att en skapare gjort världen (universum o. kosmos m.m.)Läran att t.ex. världen skapats äro oklok och böro förkastas.Om Gud skapat Världen,var fanns ”han” då Före Skapelsen?Hur kunde ”herren”Gud ha skapat världen Utan någon energi o. råmaterial t.ex?Om man säger att Gud först ”gjorde detta” o. Sedan världen, ställs man inför En Oändlig Regress!..Bröder o. systrar,.Vet att Världen äro Oskapad, liksom tiden m.m. äro,utan början o. slut.o. den är byggd på lagar…..-Mahapurana,Jinsena Indien åttahundratalet samt A.T:D. ”kosmosson”(Finlandia o. den kosmiska oceanens stränder 2010.(A.fnissar))

 23. söndag 19 december 2010, 19:56:27

  ”Den Mäktigaste ”Tao”flödar för evigt överallt?!I varge dimension man kan tänka sig o. inte tänka sig.Allt äro beroende av den för sitt liv o. Den avvisar dem inte.När dess Arbete äro gjort,Kräver den Inte erkännande?!?Den ”kläder o. föderallt det ”levande” o. kräver ingen lydnad.Eftersom den inte kräver så mycket för egen del.Kan en del tycka att den äro av ringa betydelse.Men när allt det levande t.exAutomatiskt, självmant,naturligt o. harmoniskt m.m.återvänder till den ,utan att den kräver det,kan den verkligen anses som Mäktig?!Äro det inte mestadels bara därför att Den inte göro Anspråk på att vara Mäktig, som den kan vara så Mäktig?! ”L.T.ca.600-300 -talet f.Kr samt A.T.”kosmosson”2010 e.kr.

 24. tisdag 21 december 2010, 01:06:52

  Ett förtydligande.Mina påståenden kommer ur principen det alltid varande är alltid varande.En del av det är energin då, som de flesta inom fysiken tycks vara överens om att energi ej nyskapas el. förintas då det alltid funnits.Men jag vet dock inte om energin alltid funnits, men jag kan bevisa att energin finns här o. nu.Därmed har jag bevisat existens ur existens t.ex mer kan inte begäras av mig i nyläget.Annars har jag åsikter som liknar taoismens då tao menar att kosmos finns o. inget övernaturligt behövs för att förklara världen o. kosmos m.m.Ett sätt att förklara tao är ,tao =Den väg på vilken man samarbetar med naturens förlopp.Jag är dock inte 100%taoist bara för det. Jag har modet att gå min Egen väg(tao)(Min egen tao/tie o. väg m.m.)Ovan stående text har sin delkälla i Carl Sagans Engelska bok Cosmos.Där Carl sagan menar på sid ettatt Cosmos is all that is or ever was or ever will be. Detta tror jag på tillsv.på sid .200 nämns -the Mahapurana (the great legend)Jinasena,ninth,century.O. jag tar det på original språket för att undvika missförstånd.”Some foolish men declare that a creator made the world.The doctrine that the world was created is ill-advised,and should be rejected.If God created the world,where was He before Creation?…How Could God have made the world without any raw material?If yuo say he made this first ,and then the world, yuo are faced with an endless regression…Know that the world is uncreated,as time itself,without beginning and end..And it is based on the principles…”Var o. en som hajar poängen med denna engelska text. Kan nu ta ställning tillo ärligt fråga sig t,ex. finns Gud?Behövs Gud?Är jag ateist, agnostiker el.gudstroende?Någor Annat?Är det verkligen sant det som står i Kristna bibelns genesis första mosebok genesis ”Gud Skapar Världen”?Om Världen alltid funnits behövs ju inte Gud Skapar steget.El.hur?Vad är lättare att bevisa att Världen finns (just nu)el. att Gud finns?Vilket har högst bevisbar kvalite att Världens finns el att Gud Finns. ? Svar Att Världen finns !El.Hur?Varför skulle Gud vara källan el. förutsättningen för (energins m.m. o)Världens existens?Varför skulle det som pers. i gamla teatamentet påstår vara mersant än det som jag påstår.Jag påstår att Världens finns här o. nu o. bevisar sin existens utan Gud el övernaturliga gudar.So What?!?Jag välkomnar dock Vettiga m.m. bevis för Guds existens, då ändrar jag åsikt, hittils har ingen el. inget lyckats att övertyga mig ”den som lever vidare får se”Hälsn. A:T; Cosmosson tillsv.mellan en ateist o. agnostiker.(Ändrar dock åsikt då jag överbevisas.)Börja på nästa ruta t,ex.Du ”gudstroende”.?!?

Andra bloggar som länkar till denna sida:

 1. Lördagsläsning v 47 « Jöran Fagerlund

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna