Täby kommun minglar med änglar

Den 8 november 2010 ägde ett okonventionellt möte rum i Täby kommunhus. Kommunens personalförening ”Komik” hade bjudit in till ”änglamingel” tillsammans med Branka Okeijn som kallar sig ”Clairvoajant ängelterapist” (se www.celestin.se). Täby kommuns personal fick lära sig om änglar, guider och andar som bor ”på den andra sidan”. Ca 25 förväntansfulla deltagare samlades till mötet.

Bland annat får deltagarna veta att änglar vibrerar på en högre frekvens och att de är svåra att se för oss otränade. Så kallade ”guider” vibrerar på en lägre frekvens, medan helt vanliga andar, alltså människor som gått över till andra sidan när de dött, vibrerar på lägsta frekvensen. Men de är snälla ändå.

Mer spännande blev det när deltagarna fick lära sig att handikappade föds med sitt handikapp därför att de behöver lära sig att ta emot hjälp, en slags reprimand för att de var dåliga på att ta emot hjälp i sitt förra liv. Anser kommunen att detta är en lämplig utbildning för de kommunanställda på socialförvaltningen som var närvarande på mötet? Budskapet ifrågasattes i alla fall inte av någon av de närvarande.

Deltagarna får också lära sig att om vi drabbas av att flera av våra nära och kära dör, så beror det på att vi behöver lära oss att hantera sorg. Förlusten av närstående är egentligen ett tecken på att vi behöver andlig upplysning. Kanske behöver vi gå på flera änglamingel.

Änglaminglerskan var inbjuden av komik-föreningens ordförande. Enligt henne får verksamheten i personalföreningen ett bidrag från kommunen om 205.000 kr varje år. Det räcker till många seanser till.

58 kommentarer till Täby kommun minglar med änglar

 1. onsdag 10 november 2010, 23:03:47

  Är det på fullt allvar? Jag undrar om det bara finns helt inkompetenta själar på Täby kommun? Det är 2010 och den ena efter den andra tveksamma insatsen från våra folkvalda uppdagas. När ska vi få trovardiga uttalanden och handlingar för våra skattepengar? Jag är missnöjd och besviken! / Keith.

 2. Lars
  torsdag 11 november 2010, 03:10:43

  Det var precis sånt där humbug som fick mig att konvertera till den upplysta sidan. Efter att ha uppfostrats inom pingströrelsen så kände jag mig alltid besviken bristen av konsensus och den alltför tunna evidensen när det gäller ”andra sidan”. Men när jag för första gången hörde talas om något liknande kvant-energi-vibration-skitsnack så tänkte jag: ”Äntligen! Något övernaturligt med riktig vetenskap bakom sig!” Så jag lade ambitionerna om teologiexamen på hyllan och tog ett år på komvux för att läsa fyisk, i hopp om att kunna få se in i andevärlden genom kvantfysikens fönster… Men så upptäckte jag i stället hur fascinerande verkligheten är i sin egen rätt.
  Vore det inte för dessa vetenskapsflörtande/förvrängande charlataner så hade jag nog suttit och rationaliserat mina villfarelser än idag, och någon examen i matematik hade aldrig kommit på fråga.
  Med lite tur så kanske i alla fall någon av deltagarna frågar sig ”Hur vet man det?” efter att ha lärt sig om änglarnas frekvenser.

 3. Burr
  torsdag 11 november 2010, 07:40:41

  Det låter precis som Alexander Slottes skildringar ur folklivet med temat ”bembölingar” (ett finlandssvenskt uttryck: Bemböle = Grönköping med folkligt äventyrliga stolligheter) men dess värre är detta nog helt sant under modern tid och i självaste Täby.

  Inte ens den intellektuella och rationella ”strålningen” från två stora lärosäten, Stockholms universitet och Uppsala universitet, räcker att skingra odören av vidskepelsens andliga unkenhet bland våra kommunanställda. Här kan vi snacka om hög immunitet mot sunt förnuft.

  Jag har absolut ingenting emot änglaminglet i sig ty det är ett vetenskapligt faktum att placeboeffekt finns och är verksam och verkningsmekanismen är helt och hållet mental. Men det är helt oetiskt att skattemedel används för något som i själva verket är helt gratis som luften vi andas! Det är här som det sunda förnuftet havererar helt flagrant.

  Jag måste nog utnämna Gill Blomberg till Sveriges ärkestolle för att ha slösat skattemedel på ”Kejsarens nya kläder”. Hon bör nog studera Hans Christian Andersens saga i litet djupare mening och med eftertanke…inte ens kejsaren (läs staten) är gjord av pengar.

 4. Henrik
  torsdag 11 november 2010, 09:10:19

  Man blir mållös.

 5. jonte
  torsdag 11 november 2010, 17:02:49

  Detta var fan det dummaste jag någonsin hört…

 6. torsdag 11 november 2010, 17:34:46

  Är detta verkligen sant? Vem var närvarande, vem är ögon- och öronvittnet till detta möte, vem är ”källan”? Ren nyfikenhet.

  Om vi utgår från att skildringen är korrekt: Det som upprör mig mest är inte att skattepengar läggs på sådana dumheter, det som upprör mig mest är själva dumheterna:

  ”… deltagarna fick lära sig att handikappade föds med sitt handikapp därför att de behöver lära sig att ta emot hjälp, en slags reprimand för att de var dåliga på att ta emot hjälp i sitt förra liv. (…) Deltagarna får också lära sig att om vi drabbas av att flera av våra nära och kära dör, så beror det på att vi behöver lära oss att hantera sorg. Förlusten av närstående är egentligen ett tecken på att vi behöver andlig upplysning.”

  ” Anser kommunen att detta är en lämplig utbildning för de kommunanställda på socialförvaltningen som var närvarande på mötet?”

  Om svaret är ja (vilket jag egentligen har svårt att tro), så är det – på ren svenska – för j*****t!

 7. Maria
  torsdag 11 november 2010, 17:47:37

  Håkan, svaret är nej!

  Christer, detta är en oerhört snedvriden vinkling av det som sades. Bl a påstår Du att Branka förklarade handikapp som ”en slags reprimand för att de var dåliga på att ta emot hjälp i sitt förra liv”. Detta är helt felaktigt citerat och mycket pinsamt för Dig, speciellt inför de som faktiskt var och lyssnade!

  Budskapet var, som jag uppfattar det, att själen väljer att födas/inkarneras under vissa omständigheter och förutsättningar, detta för att själen vill utvecklas genom dessa ”handikapp”, dvs utmaningar! Sådana har vi väl alla! Ngn har social fobi, andra kanske blir kroniskt sjuka, andra handikappade, cancer osv.

  Sakta i backen!

 8. Burr
  torsdag 11 november 2010, 18:17:24

  Svar: #3 by Håkan Wiklund

  Problemet är att vi inte kan kontrollera människors åsikter, vad de får eller inte får vara intresserade av eller vad de får och inte får tro på eller utbilda sig till.

  Dessa änglamingel kan med andra ord anordnas i helt privat regi och de deltagande kan lära sig allt ”änglavärt” ändå oavsett även om vi andra kan ställa frågan ifall det handlar om ”en lämplig utbildning för de kommunanställda”.

  Detta följande påstående är ju ren vidskeplighet ”handikappade föds med sitt handikapp därför att de behöver lära sig att ta emot hjälp”! Kommunen ska ALDRIG under några som helst omständigheter betala för något så vidskepligt som dessutom är helt i STRID med den grundläggande medmänskliga synen på handikapp och andra åkommor som folk kan lida eller drabbas av.

  Det är upprörande att man använder kollektivets pengar för lika ren som med arbetsuppgifter helt oförenlig verksamhet.

 9. Kjell-Thomas Heidene
  torsdag 11 november 2010, 18:31:21

  Hej Håkan!
  Inte heller jag upprörs särskilt över att skattepengar används på sådan aktivitet. Efter vad jag kunnat lista ut så är KOMIK inte heller kommunens personalförening, utan en fritidsförening!!!
  Vad gäller ”dumheterna” tycker jag det låter minst lika ”skithäftigt”, som vampyrrollspel, Harry Potterfilmer och annan finkultur(?!)
  Inom Humanisterna strävar vi efter ett sekulärt styrd samhälle (tror jag åtminstone) medan folk i övrigt kan få tro och tänka vad dom vill. Låt dom få göra det då!
  Och låt inte moralpaniken bli lika idiotisk som inom den dogmatiska kristenheten.

 10. Maria
  torsdag 11 november 2010, 18:53:51

  Budskapet var, som jag uppfattar det, att själen väljer att födas/inkarneras under vissa omständigheter och förutsättningar, detta för att själen vill utvecklas genom dessa ”handikapp”, dvs utmaningar! Sådana har vi väl alla! Ngn har social fobi, andra kanske blir kroniskt sjuka, andra handikappade, cancer osv.

  Sakta i backen!

 11. torsdag 11 november 2010, 19:03:00

  Burr, jag delar Din uppfattning att det är upprörande att man använder kollektivets pengar till sån’t här (om det nu är så?), min reaktion är dock starkare vad gäller själva innehållet, som uttrycker rent människoförakt.

  Kjell-Thomas, Du skriver ”… folk i övrigt kan få tro och tänka vad dom vill. Låt dom få göra det då!” Absolut, men inte ostört… frågan bör tåla debatt. Däremot tror jag inte att jag är i farozonen för moralpanik. Jag lovar att passa mig för det…

 12. Christer Sturmark
  torsdag 11 november 2010, 21:35:06

  Jag var själv med på mötet. Tills de kom på vem jag var, då blev jag nästan utslängd. De krövde att få veta vem som var källan som hade läckt att mötet ägde rum. Så vitt jag vet är det olagligt att efterfråga källor på det sättet

 13. fredag 12 november 2010, 01:21:22

  Neanderthal-människan som är utdöd hade åtminstone större hjärnvolym(1450cm3)relativtCro-magnomhomosapiensis =”vi”(1350cm2)om man tar relativ kroppsmassa/hjärnmassa t.ex.Detta är åtminstone något mätbart. Jag undrar då på vilken frekvens nivå t.ex. 1. en mikrob vibrerar.2.Människan vibrerar. 3. änglar vibrerar.Guider vibrerar o.s.v. o.hur mäts det o. hur ser man skillnaden mätbart?(A.fnissar)Dylikt får man som vanligt inte svar på av Branka O. m.fle.(Typiskt ?!)Det går tydligen att ”blanka” inpå Branka ängla möterna utan” änglavakt”jag skulle vägra att betala något för dylika möten i vilket fall som helst, ändå lyckas dessa charlataner lura en hel del ”mer el mindre”vetande ”folk” på sina pengar.

 14. Burr
  fredag 12 november 2010, 07:12:42

  Kommentar – #5 by Kjell-Thomas Heidene: ”Och låt inte moralpaniken bli lika idiotisk som inom den dogmatiska kristenheten.”

  Jag tror att du misstolkat det hela högst markant ty om det handlade om den tillåtna enfalden: ”Låt dom få göra det då”, så skulle inte deras egen reaktion vara så häftigt överdriven som det står att läsa i följande…

  …hur (#7) Christer Sturmark beskriver sitt möte med dessa änglaminglare:

  ”Tills de kom på vem jag var, då blev jag nästan utslängd. De krävde att få veta vem som var källan som hade läckt att mötet ägde rum.”

  Sådan rabiat form av defensiva attityder är absolut inte frågan om fritidsaktiviteter som har mer karaktären av lekfullhet utan detta är ett regelrätt seriöst missionsarbete som beskriver och tolkar handikapp på ett helt oacceptabelt sätt.

  Detta kan jämföras med pastor Ulf Ekmans (Livets ord) tolkning på barnaga som tecken på föräldrakärlek till barnen. Det är trots allt olagligt i Sverige att aga barn och en kommun som skulle skänka 200.000 kronor till en förening som i smyg arrangerar ett möte där man propagerar för barnarga vore ju helt horribelt.

  Vi kan absolut inte hindra att folk kan ha dessa åsikter! Men skattepengar ska inte (oavsett om det sker direkt eller indirekt) finansiera sådan verksamhet som är i strid med samhällets (som demokrati) grundläggande syn på människovärdet: vi får ALDRIG definiera någons fysiska, psykiska anlag, egenskaper (där vederbörande dessutom saknar valmöjlighet) i något ideologiskt, politiskt eller religiöst syfte.

  Det gör man endast i fascistiska och kommunistiska system.

 15. Burr
  fredag 12 november 2010, 07:56:56

  Själv har jag propagerat mot den allt mer omfattande kungligt blåögda naivism som sprider som farsot. Det som började en gång som ambitiöst projekt ”folkhemmet” har havererat till ”folkdagiset” där uppenbara stolligheter (både dramatiska, tragiska och komiska undertoner) har blivit ett viktigt folkligt inslag i den psykosociala miljön.

  I detta ingår ett ”onyktert” (förvrängt perspektiv i sakfrågor) förringande när det gäller olika fenomen som snarare tolkas som lustigheter utan att förstå allvaret i det hela. Sverige är en gammal högkultur när det gäller den demokratiska ordningen med ekonomisk rättvisa och social trygghet och kunnat stoltsera med att ha varit ett av världens minst korrumperade länder.

  Men korruptionen tycks vara mycket mer omfattande än vad vi ens har kunnat föreställa oss. Det är inte alls frågan om (enligt min mening) att svenskarna verkligen är korrumperade med uppsåt utan man bagatelliserar ”så farligt är det väl inte” när det sker i smått. Det är alldeles riktigt att ett litet frö av ohederlighet inte är farligt men när det växer till ett gigantiskt träd så suger det all näring från hederlighet och låser sina aktörer i sina positioner. Så har det skett i Göteborg.

  Det andra är att man alltid sneglar på andra att de också fått modifiera regelverket så ska vi också få göra det. Den svenska kollektivismen och naivismen tillsammans vänder rättviseprincipen till att alla ska få göra det när någon redan gjort det. I Sverige är vi mästerliga på att tumma på reglerna när det gäller tillräckligt stort antal, det ger moralisk trygghet och oerhört intoleranta när det gäller enskilda personer. Vi lynchar mer än gärna hederligheten och delar den moraliska skulden per antal aktörer.

  Det som hänt i Täby kan hända på fler håll med hänvisning till att de också fått göra det. Folk tänker inte djupare vad det innebär att man definierar ett handikapp (eller någon annan fysisk egenskap) i ideologiskt, politiskt eller religiöst syfte. Vi vaknar först när det är på tok för sent och sedan blir det ramaskri varför ingen reagerade.

  Men ingen reagerar eftersom det är så oförargligt i början. Det är snarare en form av pubertalt omogen sportighet i Sverige att lätta på principerna när det är många förmånstagare. Folk känner sig då extra premierade av välviljan. Vi har nämligen så mycket regler att ett givmilt undantag väcker barnsligt stor förtjusning när det tillåts.

  Och sannerligen kräver det en stor dos av barnasinne att vilja änglamingla och sådant kan ske endast i det äkta folkdagiset.

 16. fredag 12 november 2010, 15:34:55

  Att skillja ängla,ande, guds,frekvens o. annan mingel från kosmisk komisk o. annan strålning.(A.fnissar.)Tänk dig att du tar med dig t.ex en geigerräknare (el.dyl.)samt ett stycke utanmalm beläget i en grotta långt under jorden.Den känsliga räknaren tickar,när den utsätts för gammastrålning t.ex.el. för högenergiskt laddade partiklar,protoner o. heliumkärnor.För man räknaren nära uranmalmen,som sänder heliumkärnor i ett spontant kärnsönderfall,ökar tickandet per tidsenhet på ett dramatiskt sätt.Placeras uranmalmen i en tung blybehållare,minskar tickandet,då blyet delvis absorberar uranstålningen o.s.v.Men vi kan alltjämt höra en del tickanden.En del av dessa härrör från den naturliga radioaktiviteten i grottväggarna.Men vi hör mer än vad som kan förklaras med radioaktiviteten, vad kan det vara?Hemliga andar, orber,änglar,osynliga väsen m.m.?El. lyssnar vi till kosmiska (o.ej komiska)Strålar?Vad annars?Det troligaste svaret är att vi lyssnar på kosmiska strålar,som tränger igenom grottväggarna!Som Uppstått i en Annan Tidsålder i den kosmiska rymdens djup.En stjärna förstör sig själv tusentals ljusår från jorden,alstrar KOSMISK STRÅLNING,som genomtränger vintergatan under miljoner år!Innan slumpvis något av den träffar jorden och våra arvanlag dna av nära femmiljarder(5X10upphöjt till9)informations bitar för val o. människa,ertersom valen har samma informationbits mängd som människan men med Större massa,volym o. kroppshydda är det troligt att valens arvsmassa träffas mer av strålningen än människans, .Kan hända att t.o.m att några nyckelsteg i utvecklingen av rna o. dna ,den genetiska koden vår upprätta gång m.m. har en delkälla i Obs. KOSMISK strålning ej komisk,ej änglalik,gudsdatabank, el.andra tok frekvensero. strålningar m.m.Vad sägs om det?För att bevisa den kosmiska stålningens existens gör enligt experimentet ovann, o. ”känn” vårt djupa samband med kosmos ,stjärnornas o. novornas livscykel.Det finns saker o. ting mellan himmel o. jord som vi inte kan detektera utan hjälpintrument i detta fallgeigermätaren.Jag har bevisat en poäng här återigen.På samma sätt måste den som påstår att man kan få kontakt med de dödas andar, änglar , ufogubbs från andra dimensioner o. andra väsen m.m,. någon gång på ett vettigt sätt bevisa det!Det dyger inte i längden att som ett meduim påstå att jag har kontakt med den andra sidan med okända energier o. frekvenser känsloliv m.m. när det i samma rum finns en pers. som inte lyckas uppnå denna kontakt på samma sätt t.ex. Mediumet måste förklara skillnaden i varför pers. med samma resurser inte får kontakt medan mediumet får de påstådda kontaketrna med SAMMA Resurser t.ex. el.hur?

 17. Burr
  lördag 13 november 2010, 08:00:02

  #11 by Aki Tuomaala – Kommentar: ”Att skillja ängla,ande, guds,frekvens o. annan mingel från kosmisk komisk o. annan strålning”?

  Visserligen är din beskrivning så korrekt som man kan bara önska sig, men den är något komplex för att beskriva den nyandlighet som flitigt odlar dito begrepp.

  Om fysik är ”hardcore” vetenskap så är nyandlighet (inklusive änglamingel) motsvarande ”softcore” fysik rätt och slätt.

  Med andra ord är det betydligt lättare att ta en lärobok i fysik (som passar högstadiet exempelvis), filtrera bort allt onödigt vetenskaplig matematik dess experimentella referenser och fylla luckorna med eteriska fantasier och slutprodukten blir en helt autentisk urkund i nyandlighet…och svårare än så är det inte.

  Och för de riktigt vetgiriga inom nyandlighet skulle jag rekommendera studier i strängteori som exempelvis Calabi-Yau-rum (ett begrepp inom strängteorin med tio dimensioner) där det finns gott om dolda dimensioner med stora möjligheter för andarna att vibba allt efter sin status.

 18. lördag 13 november 2010, 11:39:37

  Ang. Fysik parallela världar o. andra dimensioner m.m.Michio Kaku har intressanta teorier där.Men jag vill ha bevis i någon form att det finns änglar,att man kan kontakta ”döda” förfäder på andra sidan att akademien för det okända ej sysslar med humbug(där mediet Jörgen från tv4 är med), att det finns intelligenta ufo”gubbs”på andra planeter o. dimensioner m.m.Tv3 medRobert aschberg i spetsen hade ett intressant avsnitt för några år sedan där man undersökte slagrute anhängare o. mediet Jörgen ganska avlsöjande, mer av sånt tack.Enligt min mening så stöds det ovann nämnda ang. ufo gubbs, änglar,medial kontakt med döda förfäder vad dom sysslar med i akademien för det okända m.m, av lika märkliga o. hållbara bevis, tycks handla om att lura sig själv o. andra efter någon ”affärs ide t.ex man inte vill överge.,Men var o. en får tro vad de vill, problem uppstår t.ex då lättrogna blir uttnyttjade o. betalar för humbug, så man bör se upp med detta.En bra bok ang. detta är t.ex . Carl Sagans the demon-haunted world, science as a candle in the dark.Enligt the Washingtong Post ”A glorious book,from the first page to the last,this book is a Manifesto for Clear Thought”L.A times.

 19. lördag 13 november 2010, 12:11:21

  Från boken the Demon -haunted world jag använder original språket så att det inte blir ”förvrängt” pga översättningsmisstag m.m.Man frågar sig t.ex.”How can we make intelligent decisions about Our Increasingly(att växa o. klentrogenhet o.s.v.)technology-driven lives if we dont understand the difference between the myths off pseudoscience,new age thinking and fundamentalist zealotry and testable hypothesis off Science?(vidare) C. Sagan eximines and authoritatively debunks such celebrated fallacies as witchcraft,faith healings, Demons,and UFOs.And yet disturbingly,in todays so-called information age.,pseudoscience is burgeoning, with stories of Alien Abduction!Channeling past lives and communal hallucinations commanding growing attention and respect.C.Sagan Demonstates with Lucid Eloquence,the siren song of Unreason is not just a cultural Wrong Turn, but a Dangerous Plunge into Darkness that Theatens Our most Basic Freedoms!. Greetings A.T and C.Sagan.

 20. evigheten
  lördag 13 november 2010, 17:31:54

  Forskning på yoga i Sverige har pågått sedan 1998. IMY deltog då i den första svenska studien på yoga, en ryggstudie som Karolinska Institutet genomförde det året.. Därefter har ett antal studier med Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga genomförts i Sverige. Stockholms Universitet jämförde yoga med kognitiv terapi på en affärsbank i Stockholm, Postgirot lät sina anställda gå på yogakurs under arbetstid och utvärderade sedan träningen, K.I. inkluderade yogaträning i sitt DU-projekt. Astra-Zeneca utvärderar löpande Medicinsk Yoga för sjukskriven personal sedan 2004.

  Danderyds sjukhus forskar sedan 2007 fortlöpande på Medicinsk Yoga för olika hjärtproblem (hjärtinfarkt, förmaksflimmer mm) tillsammans med IMY. Den forskningen har lett till att sjukhuset sedan januari 2010 använder Medicinsk Yoga som en reguljär del av rehabiliteringen av sina hjärtpatienter. KI fortsätter att forska på yoga för ryggen. Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge forskar på Medicinsk Yoga mot hjärtsvikt och Danderyd planerar nya större studier till 2012.

  IMY startade hösten 2010 verksamhet där Medicinsk Yoga löpande undersöks med validerade utvärderingsinstrument bland större grupper i samhället. Resultaten av dessa studier läggs från våren 2011 löpande in under denna rubrik.

  Mycket mer händer inom ”pseudovetenskapen” i verkligheten vi upplever.
  Allt kan inte mätas eller vägas men dock kan resultat bli positivt.
  En mer öppen kärleksfull mänsklig individ ger en bättre värld.
  Vägen dit blir av naturliga mänskliga beteenden lite krokig som i detta fall.

  Med vänlig hälsning Evigheten

 21. Burr
  lördag 13 november 2010, 19:14:28

  #15 by evigheten – Reflektion: ”Allt kan inte mätas eller vägas men dock kan resultat bli positivt.”

  Själv ”yogar” jag västerländskt för glatta livet som träning på gymmet minst tre gånger i veckan och det har fantastiska resultat. Dock kan man mäta effekten och resultaten av den typen av träning, men det beror förmodligen på att den inte bygger på österländskt vetande utan västerländskt. Och det går som på räls per automatik och den överskottshjärnkapacitet som blir över så använder jag att tänka kreativt och stort (filosofiskt i synnerhet). Min träning i sig belastar nämligen inte min hjärna det lilla minsta.

  Meditera gör jag sedan separat och hemma i lugn och ro ifall jag känner för det.

  Det är litet underligt ändå att den västerländska metoden är så vetenskapligt väldokumenterad med mycket goda mätbara effekter så varför skulle inte yoga metoden vara lika lätt att mäta?

 22. evigheten
  lördag 13 november 2010, 22:34:31

  Dessa mätningar är som tiden, dvs relativ.
  Så länge det visar en bättre värld är jag positiv.
  Vad som är negativa influenser är upp till var och en att bedöma.
  Du är mycket klok Burr, men alla har något nytt att lära.
  Jag har lärt en del från dig och tackar för det.
  Med vänlig hälsning Evigheten.

 23. Burr
  söndag 14 november 2010, 09:20:58

  #17 by evigheten – Kommentar: ”Så länge det visar en bättre värld är jag positiv”?

  Nu tror jag absolut att yoga har en positiv effekt, men även den österländska visdomen går ut på att söka sanningen, troget och innerligt. Visdomen (den västerländska i synnerhet) säger också att det finns en potent medicin som heter placebo och som lekman skulle man kunna tro att placebon saknar alla biverkningar på grund av att det inte finns några biokemiskt/farmakologiskt verksamma ämnen. Men så är det inte! Det beror nämligen på vilken tilltänkt åkomma man testar placebon på.

  Det är lätt att dra parallellen till min träning och även till yoga att det de facto finns biverkningar med i spelet. Ingen träning har endast positiva effekter. Men att ha kurage till den sanningen ger människan bättre möjligheter att både förebygga helt och/eller lindra de negativa effekterna. Detta innebär även att när man får ett positivt resultat så är det inte sagt att det är träningen som framkallar det utan kanske just placeboeffekten.

  Men att komma dit vad den österländska visdomen i själva verket menar så måste man acceptera att sanningen emellanåt kan vara brutal och i det avseendet är det precis som livet självt. Och brutalitet måste man våga se för att inte falla i dess fälla själv. Men vi älskar mer och alldeles för ofta ideal, idyller och livslögner i vår egen mänskliga fåfänga. I den meningen är änglaminglet endast resultatet av människans så sanningsskyende och ibland även så destruktiva fåfänga inför livet självt.

  Änglarnas vibbar är en abstrakt placebo mot den sanningsbrutalitet som ingår som en av de grundläggande aspekterna i konsten att leva fullflödigt, en tilltänkt antidot i syfte att lindra det moderna levandets inherenta anemi.

  Evigheten: ”Jag har lärt en del från dig och tackar för det.”

  Tack detsamma! :-)

  Och sist men inte minst:

  Vi västerlänningar tenderar att plocka russinen ur bullen när det gäller österländska filosofier och livsåskådningar men gärna utelämnar de aspekterna som verkar litet jobbiga och det jobbiga är ofta själva det filosofiska fundamentet med lika konkreta som tunga konsekvenser/förpliktelser. Det kan jämföras med att plocka några refränger från en opera och göra poppiga versioner av dessa och tro att man kan hela operan som musikaliskt verk. Den här insikten har jag fått levererad av en japansk filosofisk begåvning som jag har haft nöjet att utbyta tankar.

 24. Håkan Danielsson
  söndag 14 november 2010, 11:30:51

  Hej Evigheten, Burr och Aki !

  Väntar med spänd förväntan på kommentarer !

  Mvh Håkan

  Varifrån kommer musiken?

  Musiken är den allra starkaste av alla konstarter och den tillsammans med matematiken kommer från universum! De vetenskapliga attributen såsom medicin, fysik och kemi har sitt ursprung i det jordiska alternativet. De är så att säga hemmahörande på jorden ! Hur många gånger har inte de musikälskande hängett sig åt en hitlåt med all vällust och energi, samtidigt som stor förundran förvånats att detta upprepas gång på gång. Hela tiden kommer det hitlåt samma engagemang, samma glädje, det tar ju aldrig slut! Har jag inte hört denna låt tidigare? Jo, kanske något liknande? Men aldrig den samme!

  Svaret är att musiken står i kontakt med universum, lika oändligt som universum är lika oändlig är musiken! För den tvivlande är detta oförståeligt! Men musiken finns ju och upplevelsen finns, svaret för den oinvigde måste bli, varför upplever jag ständigt denna smått berusande känsla när denna låt som jag aldrig tidigare hört ger denna extas? Är det mänskliga psyket så konstruerat att minnet förbleknar efter ett tag och så upplevs samma känsla igen? Men verkligheten är ju inte så, har en låt planterat sig i minnet så kommer den ju tillbaka med ett igenkännande, måhända med samma vällust men den känns igen!

  Vem kan förklara att det hela tiden kommer nya hitlåtar som aldrig tidigare spelats och hela tiden med en förvåning över den emotionella medryckande kraften. För den tvivlande ter sig ju detta oförståeligt! Har inte Jesus sagt att i min faders hus finns många boningar, dessa boningar är universums inkarnerade stolthet, i så motto musikens ädla grund, till gagn för människans behag, i ett ständigt crescendo av musikaliska upplevelser, på samma gång som människan står i kontakt med Gud står hon också i kontakt med musiken, därför att musiken är det starkaste, därför kanaliseringen genom Gud till människan!

  För nutidsmänniskan svårt att förstå, hårdrockande depraverade människor, rockgalor med tiotusentals åhörare, men upplevelsen är densamma, det har ju aldrig hörts tidigare, gemenskapen mellan människorna är ju det väsentligaste! Varför hade The Beatles en sådan enorm genomslagkraft? Har då inte John Lennon erkänt sitt engagemang i det obesvarade, fanns det då inte specifika märkligheter i hans liv. Var inte hans engagemang från början utstakat till succé? Vad var det då han förstod? Han insåg efterkrigstidens uppdämda behov av känslomässig frihet. Den medryckande musiken skapade den sträng som fick känslorna att vibrera och friheten i tanken fanns, människorna hade nått den frekvens som universum tillät i det kosmiska kretsloppet och musikens styrka gjorde sig påvisbar, nu var alla barriärer brutna och nu inträdde det som skulle följas av miljoner andra människor i hela världen, nämligen musikens helande och hjälpande kraft till samhörighet och förståelse.

  För den tvivlande finns inga sanningar som dessa, men likväl njuter han och henne av musikens oinskränkta kraft, likväl finns inte sammankopplingen musiken, människorna Guds existens! Vad sade Paul McCartney, om sin låt ”Yesterday”, ”Yes I am a beliver”! Slutledningsvis, musiken är det bestående det som får människorna till insikt om samvaron med det existentiella alltet, kommet ur universums outtömliga källa till vederkvickelse och glädje i samband med allt mänskligt liv och utan existensen av av alltets källa Gud, skulle detta inte vara möjligt för människorna! För den tvivlande förstår ej detta, men likväl är han, henne delaktig i musikens glädjerus och samvaron med Gud, Detta faktum undertrycks av de som vägrar förstå ursprunget, trots att de inte kan förklara, varför de hänrycks av hitlåt på hitlåt och aldrig kan förstå och ta till sig varför !

 25. söndag 14 november 2010, 12:22:55

  Ang.yoga akupunktur dim mak o. annat yin/yan taoaktigt m.m. mellan himmel o.jord.Jag börjar med att citera min ”hemliga mästare”.Han som vet,vet inte om att han egentligen inte vet om att han inte vet-han är ofta en idiot o i behov av hjälp.Han som vet,vet inte om att han egentligen inte vet att han inte vet-hän är alltför ofta okunnig-lär honom.Han som vet,vet inte om att han egentligen inte vet att han inte vet. Han är en ”Sömngångare”-bör väckas.Han som vet o.vet om att han vet.Han är din ”lärare”.”-Följ” honom.(A.fnissar)Hänger ni med?Om inte ,då vet ni ej var ”steget bär”.Den dag då akupunktur o. dyl. botar min ishias el. dyl. tror jag på det utan placido effekt.Enligt ett kampsystemt.ex dim pak ska det finnas 112 attackbara nervpunkter på människokroppen kanske i närheten av en del akupunktur stimulans punkter är inte säker själv eftersom jag inte är expert.Dim pak nervpunkterna(minnst 112)ska vara like stora som spetsen av en blyertspenna men attackpunkterna (området)för finger attack o. dyl. som en femkronas mynt.Tekniken fungar bäst på nervpunkten,men bara om man träffar någonstans på aktiverings området, så du känner av det.En nervpunkt ska orsaka smärta om man så vill, menas det, två nervpunkter får smärtan att mötas halvvägs längst nerven, men tre stycken får folk att förlora medvetandet,de måste alla vara på samma nerv, men i vilken ordning man träffar dem har ingen betydelse.Detta tror jag delvis på eftersom jag vet att ett hårt backhandslag (piskprincipen)mot människans tinning får persn. att förlora medvetenheten men utan att en nervpunkt träffas likt hagträff i boxn. Men träff i solarplexus med knoge får effekt utan att motståndaten svimmar o.s.v. Så på något sätt är akupunktur,dim mak,jet kuno do en del yoga övningar kopplade till vårt medvetande som njutningsvarelser, för mycket felaktig stimulans på vissa ställen orsakar smärta, rätt stimulans på rätt ställe lindrar o. gör smärtan mindre, (utan att näring införs till kroppen)utan bara med ”beröring”, men som med allt annat, rätt balans mellan stimulans,njutning o. smärta ska finnas o. i Måttligheten följer man redan ”tao”. (Amen , A.fnissar)

 26. söndag 14 november 2010, 13:06:31

  Håkan Danielson verkar ha missat låten Imagine med John Lennon o vad den handlar om, detta säger jag som Ateist=Gudsförnekare samt Agnostiker=Filosofisk riktning som menar/Förnekar att kunskap om tillvaroruns yttersta grunder är möjlig(särskilt Guds existens o.s.v)Ungefär där står jag idag, jag är en sorts agnostisk o. ateistisk taoist. Därmed är jag också mer rak på sak o. ärlig relativt ”herr ” H. Danielson som tycks finna någon slags samband denna gång med musik o. gud utan att kunna bevisa denna koppling t.ex.Detta ville jag säga för att väcka vissa ”sömngångare”,särskilt Håkan Danielson som är den mest oärliga person ang. motvillja m.m. att debattera /bevisa 1. Guds existens.2.Gudsdatabank existensen.3. Alas Existens.m.m.(som jag stöt på på dessa sidor)El som tao skulle säga, den som inte visar tillit=(Håkan Danielson) har man svårt att lita på.

 27. söndag 14 november 2010, 13:21:06

  För att trösta Håkan Danielson lite bör jag väll nämna att i sin ”mer” solo karriär gjorde George Harrison (en J-t)bra låt ”My Sweet Lord”. (Som jag ”diggar ”dock mest ang. melodi/sångo. ej låttext. Tilsv. har jag visat bättre smak relativt H.Danielson inom samtliga musik stilar.Dock ej Svensk dansbandsmusik t.ex som har för dålig kvalite,Ungefär där går min gräns för bra smak.

 28. söndag 14 november 2010, 13:39:08

  Håkan Danielson verkar också ha missat att låten Im A BELIEVER har The MONKEES gjort i slutet av 60-talet ,bra låtar med the monkees är också Last train to clarksville m.m. Jag nämner detta för att bevisa mina goda smak o. andra poang som att the MONKEES(apor m.m.)är resultat av cyclisk kosmisk o. darwinistisk evolution UTAN GUD o. att dylik musik även Finlandia med J.Sibelius (om vi snackar musikalisk geni nivå)kan produceras utan ”Herr” Danielsons Gud. Om Håkan Danielson ej håller med, Bevisa motsatsen nångång o. att Gud är nödvändig för världen t.ex? Vilket jag argumenterar emot förståss.D.v.s kosmos , världen o. universum finns här o. nu o. bevisar sin existens själv UTAN Gud/Gudar el. hur????????

 29. söndag 14 november 2010, 14:21:05

  El. för att föra debatten på en lägre bevisbar nivå. Vi kan alla undersöka o. bevisa att Energi finns el. hur?(Energi finns i olika mätbara former man kan bekräffta för sig själv o. andra.)Energi kan existera 1. För alltid. 2. I cykel av existens o icke existens.3.Energi existerar för alltid parallellt med intet. 4. Energin är beroende av Gud. 5. Gud är beroende av Energin. Alla kan bevisa att energi finns. Men påstående 1. 2.3 är rimligast enligt mig .Men måste jag vällja väljer jag nr 3 o.sedan alternativ 5.Men nr 4o,5 t.ex går o. kan inte bevisas El.?.Min slut poäng är dock en version av 3. Energin finns för alltid utan Gud av detta kan jag bara bevisa energins existens o. att energin i princip klarar sig utan gud , därmed är jag mer rak o. ärlig än t.ex H.danielson som pratar om Gud den allsmäktiga o. som energins källa UTAN att Bevisa ett dugg!Så varför respektera sådana Gudstroende som Håkan Danielson (o. andra) överhuvud taget?Mer att det ger vissa ”falska” förhoppningar utan bevisbar grund!

 30. söndag 14 november 2010, 14:36:49

  Alla vettiga saningssökare är välkomna att föra vettiga för el. mot argument samt att ”modifiera” poängerna i ruta 29.Men kom med utvecklande o. logiska med o. mot argument då, tack.(Jag förstår om Håkan Danielson inte kan tillföra något vettigt till ruta 29.t.ex Vad pekar det då emot o vad säger det om Håkan Danielson?)

 31. Håkan Danielsson
  söndag 14 november 2010, 14:57:55

  Hej Aki

  Vad vore denna sida utan Aki Tuomaala ! Detta var ju bara tre inlägg mot mig ! Nu är det 50 kvar som förra gången !

  Men visst är det märkligt hur musiken rycker känslomässigt, Lady Gaga, med Poker Face, även en 40-talist känner av denna låt. Då med Beatles, Stones, Bob Dylan och alla andra i bagaget, man skulle ju tro att hjärnan var fullproppad med musikinformartion !

  Men det är ju inte så ! Det finns inget slut ! Även om kommande generationer kommer att lyssna på all världens musik, så kommer ändå nya hits i all oändlighet.

  Aki, fundera på detta, varför finns det inget slut ?

  MItt sista inlägg Vatikanen och Nobelpriset, 4 november, där kom inga svarsinlägg, förutom ditt vanliga, i några rader.

  När Sturmark smyger in på en seans, då exploderar det med inlägg. Besök en seans Stockholms spritistiska förening på Kammakargatan och bilda er en uppfattning, skulle det vara att ni fick budskap, tänk efter gäller detta mig, finns det sanning i det som sägs ?

  Anledningen att jag finns på denna motståndarsida, är att delge en annan existerande verklighet, som kommer att bli verifierad inom kort, som är ett måste för att vi skall förstå alla dessa påfrestingar som nu kommer för alla folk på denna jord, det gäller allt som klimat, miljö,
  råvarubrist, överbefolkning, politiska konfrontationer,
  jag har inte den absoluta sanningen, men jag har fått förstå, och alla torde hålla med mig, att denna vår jords framtid står inför stora omställningar och problem och varför skulle man då öka polariseringen, vetenskap contra andlighet !

 32. Burr
  söndag 14 november 2010, 17:40:49

  #24 by Håkan Danielsson – Kommentar: ”Musiken är den allra starkaste av alla konstarter och den tillsammans med matematiken kommer från universum!”

  Tack för den förklaringen! Nu förstår jag varför jag kan bli så behjärtansvärt trött och så snabbt på viss sorts musik och en del kan jag absolut inte alls lyssna till. Självklart så har de musikaliska felkalkyler med i stycket.

  Jag som trodde att universum var perfekt och det är endast människan som kan fela. Skönt att veta att universum inte är så perfekt som jag tott först med tanke på hur mycket det finns oharmoniska felkalkyler där ute i rymden.

 33. söndag 14 november 2010, 18:29:52

  Håkan D. Du verkar inte ha förmågan att hänga med i filosofisk vetenskaplig o. en del religiös debatt med ”tunga” kvalitetsmot argumento.bevis t.ex.Så vi får gå tillbaka till ”språk o. musik. Om jag minns rätt så har du bott i Suomi/Finland o. verkar känna till lite av finsk kultur o musik?Du kan samla lite hoppfulla poäng hos mig om du vet vem Hector med låten ”Lumi teki enkelin eteiseen=”Snön gjorde en ängel i farstun”är o. vad låten handlar om?(Från 1973.)Sen är Tapio Rautavaara en av mina stora favoriter.Han har gjort låten.”Reissumies ja Kissa=Resemannen och katten.Här kommer en del av texten. ”On ilta myöhä taipaleellaan muan ReissuMIES hän viheltelee kulkiessaan, hän mistä tulee minne menee Taivas yksin TIES on musta kissa seuranaan.Då man hajat vad denna tapsa låt handlar om (inte bara ang.sång,röst o. melodi vibbar)med texten så har man hajat en hel del. Håkan Danielson kan ju översätta den finska texten på nästa ruta 1. med hjälp av google.2. En ÄRLIG finsktalade vän.3.Ala.4. Gudsdatabank. För denna lilla texts översättning övergår ju medelsvenssons språk logik förståelse o. Håkan Danielson är ju mer än ”medelsvenson ”med sina ala o. Gudsdatabank ”connections”El.hur?Troligt är dock om håkan D. mot förmodan skulle klara av denna lilla finska översättnings uppgift Innan det växer obs MOSSA (ej MÅSA el. muossa el. moussa=Sammal på dator tangenterna äratt det beror på anledning numero 1samt 2 här ovann el.hur Håkan Danielson?Mycket mer än detta alt.1o.2 klarar du inte av vågar jag påstå, vad sägs om det?Hur känns det att bli genomskådad?

 34. söndag 14 november 2010, 18:59:06

  Varför finns det inget slut?Håkan Danielsons argument tog ju slut io.med alt.3o.4 i ruta 33t.exför de som hajar nåt.(A.fnissar).Annars menar jag att 1. Energin har ingen början el .slut samma sak gäller t.ex rummet,tiden o.rörelsen m.m. (vissa cycliska förlopp naturkrafter /lagar o.s.v.Dylikt är en del av det alltid varande menar jag.Som även kan existera utan Gud el.hur?Om inte kom med ett enda vettigt argument till hur gud gör när Gud förintar o. skickar energin till intet?Denna fråga gäller mestadels den gudstroende Håkan Danielson!Vad blir ditt svar??????

 35. Håkan Danielsson
  söndag 14 november 2010, 19:02:50

  Hej Burr #32

  Att musikaliteten hos människan är lika uppdelad som kärleken, en del älskar man en del inte. Valet är ju människans, men tillgången är den outömliga. Ditt val tillika, du bestämmer vad du vill lyssna på.

  Fanns inte tillgången i det oändliga, vad skulle du då lyssna på ?

 36. Håkan Danielsson
  söndag 14 november 2010, 19:16:16

  ATTN: Christer Sturmark

  Hej Christer

  Börjar det brännas nu ?

  Är det du som bestämmer, vad läsaren skall anse ?
  Symbolerna vad är syftet ?

  Mvh

  Håkan

 37. söndag 14 november 2010, 19:24:37

  som motpol till all löjlig religiös kristen o. annangudsdyrkar musik så har jag hittat en vrålcool låt med The Naced apes på yuotube den heter ”De children off evolution”med en ”darwingube”i förgrunden(A.fnissar)se den om du vågar H.Danielson.O. akta så jag inte kommer till närmaste kyrka nära dig med en JUDAS PRIEST hårdrock/betong rock cover version an den låten för att visa var skåpet ska stå.(Amen)

 38. måndag 15 november 2010, 13:14:40

  För att vara mer seriös m.m. avslutar jag denna debatt med Carl Sagans sista intervju så en del av oss blir mer upplysta.Passa på o. se den på länk.http://blog.lindenfors.se/index.php/2010/11/13/carl-sagans-sista-intervju

 39. måndag 15 november 2010, 13:15:57
 40. Evigheten
  måndag 15 november 2010, 14:35:51

  ””Själv ”yogar” jag västerländskt för glatta livet som träning på gymmet minst tre gånger i veckan och det har fantastiska resultat. Dock kan man mäta effekten och resultaten av den typen av träning, men det beror förmodligen på att den inte bygger på österländskt vetande utan västerländskt””

  Om ditt resultat är fantastiskt vilket är bra , förmodar jag att du inte varit ”atlet” så länge.
  Ett bra råd i det fallet är att välja cykel istället för löpbana i uppvärmning.
  Allt för att skona dina knän, om du väljer rodden som uppvärmning tänk på rak rygg.

  Allt man kan mäta är din effekt i form av ”energi” prestation.
  Hur denna prestation står i förhållande till vad andra kan prestera och vad du
  tidigare presterat kan då jämföras.
  För mig får man gärna mätta och värdera, det blir bara sant i förhållande
  till utgångspunkten vilken är relativ. Att fanatiskt jämföra skapar obalans,
  inom yogan kallar jag det ”taliban yoga”.
  Jag hoppas bara din kropp mår bra av din träning.

  Va kul att vi alla nu symboliskt ingår i metatron`s kub.

  Med vänlig hälsning Evigheten

 41. Evigheten
  måndag 15 november 2010, 17:19:15

  ””Men att komma dit vad den österländska visdomen i själva verket menar så måste man acceptera att sanningen emellanåt kan vara brutal och i det avseendet är det precis som livet självt. Och brutalitet måste man våga se för att inte falla i dess fälla själv. Men vi älskar mer och alldeles för ofta ideal, idyller och livslögner i vår egen mänskliga fåfänga. I den meningen är änglaminglet endast resultatet av människans så sanningsskyende och ibland även så destruktiva fåfänga inför livet självt. ”””

  Om tanken är en del av evolutionen och den om möjligt är” fri” är det inte så att
  det är just där förändringen börjar?
  Jag ser lidandet som en automatiserad del av evolutionens utveckling så för min
  egen del finns inga fel. Jag är varken skaparen av evolutionen eller Gud, så hur skall
  jag kunna påstå att något är fel. För det krävs väl egentligen ett guds certifikat.
  Jag kan tycka att det är bättre att människor tror på en värld av ”änglamingel” dvs kärlek.
  Allt är ju egentligen en paradox likt oändligheten i kuben, när någon påstår sig veta, är det
  som Aki säger en lögn, vi tro eller tycker vilket är en önskan om en förändring.
  Så allt är i princip ideal eller idyller skapade av en tanke ingen begriper eller kan förklar.

  Alla tror sig (a priori) vara fullständigt fria, även i sina individuella val.
  Tror att de i vilket ögonblick som helst kan påbörja en annan typ av liv…
  Men (a posteriori) genom erfarenhet finner de till sin förvåning av de inte är fria,
  utan underkastade nödvändigheten att de trots sin beslutsamhet och reflektioner
  inte kan förändra sitt uppträdande.
  Att de från början till slutet av sina liv måste leva ut den karaktär som de själva fördömer.

  Jag tycker placebo – nocebo effekter visar hur lite vi egentligen vet om tankens kraft.
  Att den samverkar med kroppen är ju helt klar och då tycker jag det står helt
  klart att vara glad ödmjuk och positiv till livet är det viktigaste för människan.
  Kan man i detta avseende förstå och acceptera brutalitet utan att för den skull
  själv falla i destruktivt beteende ”likt laser turken” 😉 skapar man mindre friktion.
  Men som uggla sa, vem i hela världen kan man lita på?
  Vi är snart 7 miljarder människor med ofantliga problem att lösa.
  Jag litar endast på evolutionen eller skall vi säga ”efter festen kommer baksmällan”, 😉

  Med vänlig hälsning Evigheten

 42. Håkan Danielsson
  måndag 15 november 2010, 20:26:47

  Hej Christer

  Ville bara kolla om skräckikonen fanns kvar, när det
  gäller mina inlägg !

 43. Peter
  tisdag 16 november 2010, 08:33:32

  Men VA? Alla sjuka inlagg ovan maste ju vara fran samma person som reggat olika anvandarnamn? Annars – ni har hittat varandra, bilda kollektiv! Sa kan ni sitta och prata oharmoniska felkalkyler tills ni stupar…

 44. Burr
  tisdag 16 november 2010, 10:29:30

  Kommentar – #35 by Håkan Danielsson: ”Ditt val tillika, du bestämmer vad du vill lyssna på”?

  Va-va, va menar du?

  Nu vet jag inte vilken värld du lever i men i min värld är det långt ifrån alltid jag som väljer den musik som jag utsätts för och detta gäller även på gymmet jag går till för att må bättre trots att musiken ofta är så enerverande.

 45. Håkan Danielsson
  tisdag 16 november 2010, 10:50:42

  Att jag som rört om i Humanist grytan, så betänkligt,
  får väl acceptera den föga smickrande ilskna skräckikonen !

  Men alla ni andra här på sidan, hur känns det att få en stämpel på vad ni anser av storebror Christer ?

  Vad jag vill minnas fick jag stundtals medhåll av Evigheten !

  Aki, vad sägs om din ?

 46. tisdag 16 november 2010, 14:19:47

  Den som har minst sjuka inlägg är t.ex Burr evigheten o. Aki. T. i olika ämnen se på poäng o. logiska argument.Det är tre olika pers.Håkan D. är dock mest ”mysko” enligt mig. Ang. träning om vi ej snackar rent kondititions träning(hjärta o. lungkapacitet utan ren styrke träning gäller följande ang. mätbar resultat.Träna med rätt teknik så att du får en stark midja t.ex mage(rector abdominis,aponeurosis etc.korsrygg m.m.Hela midjan runt om .Bli stark i följande styrke övningar. Bänkpress, mark lyft o. knäböj. Ju starkare du är här relativt egen kroppsvikt dessto bättre i just dessa övn.Har du korta armar o ben är det en fördel . bra ex. är bänkpress där en kille som väger 60 kg tar mer med samma kroppsvikt då denne är kort o. kompakt o. ej lång o spinkig vid samma tränings mängd o. tid. Normalt kör man 3×10-12 reps . tre set o.sv. För ren styrka kanske bara 2-3 rep. Mitt ungdoms rekord i bänkbress är 120 kg vid kroppsvikt av 86 kg. Jag har för långa armar för bänkpress , så det är ett bra result. Nu väger jag 90kg o mitt mål är att ta min egen vikt i bänkpress.Ju äldre man blir dessto svårare är det förståss. (Är född på 60-talet)Min bästa tid för löp. 5km är 18 min. (kroppsvikt 86kg)Vättern rundan 300kmcykel(9-10 tim.)BlandDet bässta i tränigsväg jag sett är Bruce Lee. Då denne gjorde armhävningar endast med en arm O. Obsett Finger! Obs. detta är inte placepo m.m.

 47. tisdag 16 november 2010, 14:44:29

  Ang. att vara Sjuk,jag upprepar följande predikning , vem hajar poängen?(A.fnissar)”Hon” som vet att hon inte vet ,har den största fördelen.”Han” som Låtsas veta men inte göro det äro Sjuk.Bara den som Inser att ”han” är ”Sjuk” kan bli Hel.Den ”brodern o.systern”som skriver o. läser detta just nu, är inte sjuk därför att denne inser vad som är sjukdom o. inte sjukdom, därför är den som förstår poängen av denna ”predikning”i slutändan ej sjuk.(Amen)

 48. ceol
  onsdag 17 november 2010, 20:59:16

  Hej Christer

  Jag hoppas du är nöjd nu! När du har orsakat en sådan skada.

  Att ditt syfte var att skada såg jag genast jag såg dig och din ”dam”. Min intuition slår sällan fel. Det som retar mig mest är att jag inte ifrågasatte din närvaro. Att lura sig in till ett arrangemang som du inte var behörig till att få medverka i är rent sorgligt. Att lura sig in i en kamratförening för anställda inom vår kommun är rent skamligt – oförsvarbart. En förening där vi som är anställda får delta i olika idrottsarrangemang, tillverka smycken, måla akvarell, bridge, engelskkurs, bokklubb, gå på teater, gå på museum eller föredrag och en hel del annat trevligt PÅ VÅR FRITID.

  Alla som får delta är anställda av kommunen och aktiviteterna betalas av vår lön (kommunpengar men det är våra surt förvärvade slantar som används) – något som alla anställda lyfter ifrån sina arbetsgivare. För att få vara med på något arrangemang så betalar vi merparten själva. De pengar som föreningen förfogar över går till största delen för att stödja idrott och friskvård.

  Med ditt falskspel så har du nu fördärvat för oss anställda – frågan är om vi överhuvudtaget kommer få göra något mera trevligt utöver att sporta.

  Din lögn att du sett inbjudan på en anslagstavla på ABF var så genomskinlig att alla som hörde det förstod att du lurat dig in i sällskapet. Synd att vi inte presenterade oss innan mötet som vi brukar göra, med vem vi är och vilken förvaltning vi kommer ifrån – då hade vi kunnat slänga ut dig omgående. (Och jag personligen hade gärna slängt ut dig genom fönstret från 5:e våningen.)

  Ditt idiotiska påstående ”Så vitt jag vet är det olagligt att efterfråga källor på det sättet” är inte mera olagligt än att lura sig in i ett låst kommunhus med avsikt att skada. Och skada har du orsakat….

  Vad man sedan tycker om och tar till sig av det andliga föredraget är upp till var och en att själv ta ansvar för. Vad man sedan tror på är också helt privat. Om det var någon ifrån det sociala som gick dit på SIN FRITID så kan de inte lastas för vad änglaminglerskan påstod. Om så var fallet så skulle de inte kunna gå på bio eller teater eller någon annan föreläsning där någon påstod något som inte passade in i deras verksamhet.

  Nä du Christer – du är skyldig vår kommun och oss som var närvarande en ursäkt för vad du har ställt till med.

 49. Ulf Gustafsson
  onsdag 17 november 2010, 22:35:52

  Bidrar med en länk till artikel i Dagen om detta ämne:
  ”Änglamingel” i Täby kritiseras av Humanisterna

 50. lördag 20 november 2010, 20:06:57

  A.( Fnissar)jag var på yuotube för att spana in låten Children off evolution med darwin and the naked apes.Låt texten går så här ungerfär o. ger svar på tal särskillt till Håkan D.m.fle.”We are children off evolution x3 . We thought we were made by God ,he would lead us ,but we learned a lot,Mother NATURE was designed for Us ,we would never go but now we know we Must.Cause we are apes !Naced apes tryin to make our best.Apes ,naced apes searching for love and happines..We are children off evolution(x3)Yeahx3.We know we were here by Change, noone ever planned for us to Dance!Love evolved to spread our genes, love is more than that for us by o menes, we are Apes naced apes ,tryin to make our best, yeahx3

 51. Evigheten
  söndag 21 november 2010, 17:38:45

  Peter…..pm du inte funnit ett fel i det vi upplever hade du formodlingen inte upplevt det sjuka i våra tankar.Om du nu vet, förklara!!Tur att du är frisk. MVH Evigheten :)

 52. ceol
  tisdag 23 november 2010, 21:04:06

  Att mitt inlägg inte kom med måste bero på att Christer cenorerar det som inte passar. För varför skulle annars mitt inlägg komma bort.

 53. Håkan Danielsson
  onsdag 24 november 2010, 23:05:32

  Burr 44#

  Hej Burr

  Kommentar – #35 by Håkan Danielsson: ”Ditt val tillika, du bestämmer vad du vill lyssna på”?

  Har du aldrig hört talas om öronproppar ?

 54. christian
  söndag 15 maj 2011, 14:31:48

  Hej! Jag tycker det är så lågt av humanisterna att gå på Täbys änglamingel när de inte är intresserade. Sturmark och hans stab gick dit bara för att kunna trakassera dem och sen skriva en artikel om ytterligare en skandal. Vill bara säga att det är så lågt. Låt folk tro vad de vill utan att dumförklara dem.

Andra bloggar som länkar till denna sida:

 1. Dagen på häxjakt « glad som ateisten
 2. Hot från anställda på Täby kommun « Christer Sturmark
 3. Änglamingel – det nya svarta? | Chockad och Orolig
 4. Gesus Aro | GesusBloggen

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

What

What is real?

What is real är en fantastiskt intressant bok som går igenom kontroverserna kring hur kvantfysiken ska tolkas filosofiskt. Under hela 1900-talet har olika tolkningsmodeller konkurrerat med varandra, och gör än ... [Läs mer]

Senaste kommentarerna