Foto Peter Knutson

Täby kommun minglar med änglar

Den 8 november 2010 ägde ett okonventionellt möte rum i Täby kommunhus. Kommunens personalförening ”Komik” hade bjudit in till ”änglamingel” tillsammans med Branka Okeijn som kallar sig ”Clairvoajant ängelterapist” (se www.celestin.se). Täby kommuns personal fick lära sig om änglar, guider och andar som bor ”på den andra sidan”. Ca 25 förväntansfulla deltagare samlades till mötet.

Bland annat får deltagarna veta att änglar vibrerar på en högre frekvens och att de är svåra att se för oss otränade. Så kallade ”guider” vibrerar på en lägre frekvens, medan helt vanliga andar, alltså människor som gått över till andra sidan när de dött, vibrerar på lägsta frekvensen. Men de är snälla ändå.

Mer spännande blev det när deltagarna fick lära sig att handikappade föds med sitt handikapp därför att de behöver lära sig att ta emot hjälp, en slags reprimand för att de var dåliga på att ta emot hjälp i sitt förra liv. Anser kommunen att detta är en lämplig utbildning för de kommunanställda på socialförvaltningen som var närvarande på mötet? Budskapet ifrågasattes i alla fall inte av någon av de närvarande.

Deltagarna får också lära sig att om vi drabbas av att flera av våra nära och kära dör, så beror det på att vi behöver lära oss att hantera sorg. Förlusten av närstående är egentligen ett tecken på att vi behöver andlig upplysning. Kanske behöver vi gå på flera änglamingel.

Änglaminglerskan var inbjuden av komik-föreningens ordförande. Enligt henne får verksamheten i personalföreningen ett bidrag från kommunen om 205.000 kr varje år. Det räcker till många seanser till.

58 kommentarer till Täby kommun minglar med änglar

 1. lördag 20 november 2010, 20:06:57

  A.( Fnissar)jag var på yuotube för att spana in låten Children off evolution med darwin and the naked apes.Låt texten går så här ungerfär o. ger svar på tal särskillt till Håkan D.m.fle.”We are children off evolution x3 . We thought we were made by God ,he would lead us ,but we learned a lot,Mother NATURE was designed for Us ,we would never go but now we know we Must.Cause we are apes !Naced apes tryin to make our best.Apes ,naced apes searching for love and happines..We are children off evolution(x3)Yeahx3.We know we were here by Change, noone ever planned for us to Dance!Love evolved to spread our genes, love is more than that for us by o menes, we are Apes naced apes ,tryin to make our best, yeahx3

 2. Evigheten
  söndag 21 november 2010, 17:38:45

  Peter…..pm du inte funnit ett fel i det vi upplever hade du formodlingen inte upplevt det sjuka i våra tankar.Om du nu vet, förklara!!Tur att du är frisk. MVH Evigheten 🙂

 3. ceol
  tisdag 23 november 2010, 21:04:06

  Att mitt inlägg inte kom med måste bero på att Christer cenorerar det som inte passar. För varför skulle annars mitt inlägg komma bort.

 4. Håkan Danielsson
  onsdag 24 november 2010, 23:05:32

  Burr 44#

  Hej Burr

  Kommentar – #35 by Håkan Danielsson: ”Ditt val tillika, du bestämmer vad du vill lyssna på”?

  Har du aldrig hört talas om öronproppar ?

 5. christian
  söndag 15 maj 2011, 14:31:48

  Hej! Jag tycker det är så lågt av humanisterna att gå på Täbys änglamingel när de inte är intresserade. Sturmark och hans stab gick dit bara för att kunna trakassera dem och sen skriva en artikel om ytterligare en skandal. Vill bara säga att det är så lågt. Låt folk tro vad de vill utan att dumförklara dem.

Andra bloggar som länkar till denna sida:

 1. Hot från anställda på Täby kommun « Christer Sturmark
 2. Änglamingel – det nya svarta? | Chockad och Orolig
 3. Gesus Aro | GesusBloggen

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna