Foto Peter Knutson

Svenska kyrkan, nu får det vara nog!

Svenska kyrkan använder en personangreppsretorik mot mig som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva i en idédebatt överhuvudtaget. Samtidigt släpper den av svenska kyrkan anställda prästen och "forskaren" Elisabeth Gerle boken "Farlig förenkling – om religion och politik utifrån Sverigedemokraterna och Humanisterna". Boken är resultatet av ett "forskningsprojekt" där hon försöker belägga tesen att Humanisterna liksom Sverigedemokraterna främjar främlingsfientlighet.

Inget kunde vara mer felaktigt. Boken är ett osedvanligt slarvigt hopkok av faktafel och helt ogrundade påståenden om vad Humanisterna har för åsikter. Det finns en gräns där forskningsslarv och medvetna misstolkningar inte bara kan skyllas på okunnighet och dålig research, utan måste definieras som forskningsfusk. Den gränsen är passerad i detta fall.

Läs hela artikeln om detta på Newsmill.

1 kommentar till Svenska kyrkan, nu får det vara nog!

  1. Mats
    måndag 27 september 2010, 20:47:19

    Efter att ha följt debatten så har jag full förståelse för citattecknen kring ”forskaren” och ”forskningsprojekt”.

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

What is real?

What is real är en fantastiskt intressant bok som går igenom kontroverserna kring hur kvantfysiken ska tolkas filosofiskt. Under hela 1900-talet har olika tolkningsmodeller konkurrerat med varandra, och gör än ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna