Foto Peter Knutson

Stäng de religiösa friskolorna

Tillsammans med Patrik Lindenfors skriver jag idag på Newsmill om den vetenskapsfientliga kreationismen och problemet med religiösa friskolor.

Man ska inte lära ut felaktigheter till barn. Eftersom barn på religiösa friskolor av sina lärare får lära sig att vara "öppna" för den här typen av felaktiga verklighetsbeskrivningar bör inte religiösa samfund få driva skolor. Vill man indoktrinera sina barn får man göra det på fritiden.

Buy Windows 7 Ultimate
Sale Windows 7 Ultimate
Buy Windows 7 Ultimate
Sale Windows 7 Ultimate
Sale Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Discount Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Sale Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Sale Microsoft Office 2010 Professional Plus
Discount Microsoft Office 2010 Professional Plus
Microsoft Office 2010 Professional Plus

1 kommentar till Stäng de religiösa friskolorna

 1. no_resemblance@yahoo.se
  onsdag 23 mars 2011, 12:28:33

  Precis som du klargjort, och enligt mig med lätthet vunnit de debatter jag sett på tv så är det omöjligt att inte påverka elevernas världsbild – och detta sker även utanför undervisningen. Ett barn (som är minst lika mycket flockdjur som vuxna) kan inte själv värja sig mot yttre påverkan, även om valmöjligheten att tex slippa bönestunden finns, så väljer knappast barnet självmant att exkludera sig från ”flocken”.

  Läste mycket om friskolor under lärarutbildningen, och min syn är densamma, om inte ännu starkare nu: Så länge inte friskolor drivs genom personalkoperativ kommer undervisningen förr eller senare få ge plats åt andra intressen, speciellt ekonomiska.

  Bra skrivet Christer.

  Mvh Jonathan

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna