Foto Peter Knutson

Siewert Öholm - intoleransens apostel

Carola och jag I den Livets Ord-inspirerande dagstidningen Världen Idag avreagerar Siewert Öholm sin frustration över tanken att Humanisterna skulle kunna få del av det statliga stöd som regeringen varje år delar ut till olika livsåskådningsorganisationer. Öholms argumentation är lika enkel som klar: “De som inte tror som vi ska inte få samma respekt som vi av staten!”

Intoleransen har aldrig lyst klarare i den (förhoppningsvis lilla) del av frikyrkosverige som Öholm representerar. Bara den sanna tron ska sanktioneras av staten. Hedningar och otrogna göre sig icke besvär.

Lyckligtvis representerar Öholm ett fåtal. Ingen av mina frikyrkliga vänner skulle drömma om att inta den intoleranta position Öholm intar i sin artikel. Och tur är väl det. Vi behöver inte mer intolerans mot oliktänkande i det här landet. Det räcker bra med Jimmie Åkesson och hans anhang.

PS Missa inte Sara Lindhs (bilden) fantastiska pjäs “Carola och jag” om att frigöra sig från sin frireligiösa uppväxt och utvecklas vidare i livet.

4 kommentarer till Siewert Öholm – intoleransens apostel

 1. Spito
  tisdag 20 oktober 2009, 22:16:40

  Öholm har fel. Men det är inte just av dig Christer att sätta din konklusion av vad han säger inom citattecken. Då verkar det som du ordagrant citerar honom. Andemeningen må vara så men det som sätts inom citattecken ska vara ordagranna citat.

 2. Andreas
  söndag 25 oktober 2009, 19:47:59

  Siewert Öholm är irrationalismen personifierad. När man motiverar sin verklighetsuppfattning utifrån att den är mest mysig så är det något som inte står riktigt rätt till…

 3. lördag 14 november 2009, 23:04:20

  Jag såg honom på bokmässan. Han såg arg ut…

 4. boriz
  tisdag 24 november 2009, 00:53:27

  Det enda som med säkerhet kan sägas om Humanisterna och Livets ord är att båda är precis lika intoleranta. Humanisternas reklamkampanj mot Gud är de facto Hets mot folkgrupp och Livets ord stödjer Israel i kampen mot rättvisa.

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna