Foto Peter Knutson

Sekulärt alternativ vid riksdagens öppnande

Idag ordnar Humanisterna ett sekulärt alternativ till gudstjänsten i domkyrkan i samband med riksdagens öppnande. Svenska Dagbladet skriver om det idag.. Jag skriver också en debattartikel på SVT Debatt om detta.

1 kommentar till Sekulärt alternativ vid riksdagens öppnande

  1. Jesper
    fredag 21 september 2012, 14:53:53

    Kyrkan och dess företrädare kommer att bli upprörda över detta utmärkta iniativ tror jag. De är rädda för sekulära alternativ och att förlora sin makt. Det är samma diskussion som med skolavslutningarna. Politiker och barn är viktiga målgrupper för kyrkan och deras tro eftersom (svenska) kyrkan finansierar sin religiösa verksamhet med avgifter som staten plockar in åt dem. Det har politikerna beslutat och barnen är viktig framtida medlemmar som betalar prästlönerna m.m. Eftersom få människor tror på gud hänvisar kyrkan till ”tradition”. Men naturligtvis behövs andra sekulära alternativ som är i linje vad de flesta människor tror eller inte tror på.

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna