Foto Peter Knutson

Sekulärceremoni i samband med riksdagens öppnande

I samband med riksdagens öppnande i september varje år bjuder Storkyrkan i Stockholm in till gudstjänst. Riksdagsledamöter och ministrar närvarar vid denna riksdagsgudstjänst som ett sätt att högtidlighålla dagen på. Hösten 2012 bjöd Humanisterna på ett alternativ. En sekulär samling ägde rum i Gamla Stan i Bellmansalongen på anrika restaurangen Den Gyldene Freden, samtidigt som gudstjänsten i Storkyrkan.
Professorn i teoretisk fysik Ulf Danielsson berättade om den vetenskapliga "skapelseberättelsen", hur universum kom till och hur vi människor är gjorda av stjärnstoft.

Buy Windows 7 Ultimate
Order Windows 7 Ultimate
Order Windows 7 Ultimate
Buy Windows 7 Ultimate
Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Sale Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Sale Microsoft Office 2010 Professional Plus
Cheap Microsoft Office 2010 Professional Plus
Cheap Microsoft Office 2010 Professional Plus

1 kommentar till Sekulärceremoni i samband med riksdagens öppnande

 1. söndag 18 november 2012, 19:16:22

  En kort tillbakablick till riksdagens öppnande i höstas och till humanssternas alternativa sekulärceremoni.
  Jag tycker inte riktigt om Ulf Danielsson. Han är för fysisk. Kan han aldrig se människan som ett objekt som vill förstå varför vi finns och inte upprepa det vanliga tjatet om den ”vetenskapliga” skapeleberättelsen och hur vi människor är gjorda av stjärnstoft.
  Om inte vi som försöker finna en annan förståelse för varför vi finns till opponerar oss,så skulle debatten bli förbaskat tråkig och utan en chans att få sticka ut huvudet och försöka påstå,att det kan finnas en helt annan förklaring till varför vi finns till.
  För övrigt, professor Ulf Danielsson, så är vi faktiskt inga fysiskt skapade produkter. Vi har uppstått ur den evgt varma kemiska sammansmältningen till allt liv och det älskar vi.
  Kurth Isak

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna