Foto Peter Knutson

Sans magasin nu lanserad!

Newsmill Sans 1I torsdags lanserades Sans Magasin – ett existentiellt magasin i upplysningens anda. Sans är en unik satsning på en tidskrift som lyfter fram filosofi, förnuft och kritiskt tänkande. Sans företräder sekulär etik och humanistisk människosyn, rapporterar om nya vetenskapliga rön, granskar och ifrågasätter alla typer av dogmatiska synsätt och försvarar den fria tanken.

Premiärnumret har tema kvinnoförtryck och kultur­rela­tivism. Vi publicerar bland annat en längre intervju med Ophelia Benson, författare till Hatar Gud kvinnor?, granskar Diskrimi­nerings­ombudsmannens syn på köns­diskriminering och samtalar med några kända svenska debattörer om hur man bedriver religionskritik utan att gynna främlingsfientliga krafter.

Sans är en unik tidskrift i Sverige – ett existentiellt magasin om samhälle, vetenskap, etik och livs­åskåd­ning. Med namnkunniga skribenter som till exempel Lena Andersson, P C Jersild, Niklas Ekdal, Pernilla Ouis, Christer Fuglesang och Magnus Norell, präglas Sans av fritänkande och verkar i upplys­nings­traditionens anda. Sans främjar ett vetenskapligt förhållningssätt och upp­märk­sammar forskningsrön som utmanar vår världsbild i grunden, från neurovetenskap och biologi till kvant­fysik och kosmologi. Frågor som rör yttrandefrihet, jämställdhet och sam­tidens debatt om tro och vetande ska spela en fram­trädande roll i Sans.

Sans finns också för iPad.

Buy Windows 7 Ultimate
Cheap Windows 7 Ultimate
Buy Windows 7 Ultimate
Windows 7 Ultimate
Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Cheap Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Sale Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Discount Microsoft Office 2010 Professional Plus
Cheap Microsoft Office 2010 Professional Plus
Microsoft Office 2010 Professional Plus

4 kommentarer till Sans magasin nu lanserad!

 1. Burr
  tisdag 25 januari 2011, 07:25:00

  Jag har fått, sett och kollat Sans och mitt omdöme om tidning är super bra, mångsidig inom sitt område och intressant för många vetgiriga oavsett vad man har för livsåskådning. Sans har ingen tydlig och missfärgande messianism trots att den tydligt ifrågasätter diverse ”fantasiläror”. Den tar till och med upp jämställdhet mellan könen på ett sådant sätt som feminister borde lyfta upp högst upp i sin agenda i stället för att skapa en myt om man mannen som kvinnors fiende nummer ett.

  Men det finns en skönhetsmiss i den övrigt så rena och visuellt tilltalande layouten som i sig stöder väl sakinnehållet: den som ansvarar för tidningens grafiska profil är en linjefreak med streckmani. Streck (bindestreck, snedstreck osv) är i själva verket informationsbärande element men här skapar de endast visuell nonsens som vid sidonumrering osv. Sneda skiljelinjer bör man använda också sparsamt och inte som genomgående visuellt inslag i Sans.

  Det hela blir med dessa stilbrott ungefär som en parant dam som överdoserat sin parfym och effekten blir motsatsen till det vad hon önskar… som metafor. Hmmm… kvinnligt på fel sätt.

 2. tisdag 25 januari 2011, 12:39:17

  Något förvånad fick jag sans nr.1.2011 i brevlådannyligen, för det var att bra tag sen jag beställde den.Jag har ej hunnit läsa igenom allt, men boktipset på sid .97 tycks vara extra intressant o. den boken borde ”herr” Håkan .D.läsa på lite extra.(A.fnissar)Boken är förståss Stephen Hawkins ”the grand design”har ej läst den men den tycks mena att Någon Gud behövs EJ i Universums förklaringsekvation!(Amen)Dyl.hajar jag endå, men Håkan Danielson som dyker upp på dessa sidor med sina ”gudsdatabankerm.m.” bör avproggrammeras o. läsa på Stephens .H. The grand design extra noga?!(a.fnissar)

 3. torsdag 27 januari 2011, 10:35:31

  Det är viktigt att avskillja t.ex.Ulf Danielsson från Håkan Danielson. Ulf danielsson verkar vara en vettig vetenskapsman. Men någon med namnen Håkan Danielson el. bo håkan el.dyl. härjar på nätet med konstiga gudsdatabank o. ala (medial?) kontakt påståenden?!? skickar mig (o. andra kanske)konstiga överlägsna e-mails utan att i längden villja argumentera vetenskapligt , filosofiskt o. logiskt m.m. ang. sina påståenden ?!? Dags att säga adjö till Håkan D. på dessa sidor o. andra för min del. Det finns Vettigare o. intelligentare pers. att läsa o. lära av t.ex. Ulf Danielsson på sid.86-87 i senaste sans tidskrift nr. samt sidorna57-61o.sv. Börja där H. D. så kanske även du lär dig något vettigt, vänligt bestämnda vinkar A.T.(kosmosson)

Andra bloggar som länkar till denna sida:

 1. Uppfriskande metadebatt mellan Helle Klein och Christer Sturmark - Bengts Blogg

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna