Foto Peter Knutson

Radio om min nya bok

I veckan har jag medverkat i två radioprogram och talat om min nya bok Upplysning i det 21:a århundradet. Det första var Människor och Tro där jag presenteras på Upplysningens apostel (de har humor på redaktionen). Det kan avlyssnas direkt här.

Det andra var Filosofiska/Teologiska rummet, båda på Sveriges Radio P1. Det kan avlyssnas direkt här.

En lustig reflektion: I Människor och tro diskuteras min sons namn. Jag säger i programmet att han är döpt till Leakim. Men det är han förstås inte. Han har dock fått namnet Leakim. Detta visar så tydligt hur Sveriges kristna historia också påverkar vårt språkbruk. Jag säger ”döpt” utan att reflektera över att det egentligen är ett kristet begrepp, när jag bara menar att han har givits ett namn.

Så kan det gå. 😉

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna