Foto Peter Knutson

Prästen Kjellström i farten igen

Prästen som kallar mig en “entreprenör i misstänkliggörande av andra människor” är i farten igen på Newsmill. Han underkänner rakt av Humanisternas arbete för mänskliga rättigheter och skriver att de riktiga humanisterna finns i Svenska kyrkan. Han kallar också Humanisterna en “enfrågerörelse”.

Om han menar att arbetet för att kvinnor och homosexuella har rätt att slippa förtryckas och trakasseras i religioners namn och att mänskliga rättigheter ska vara överordnade religiösa seder och handlingar, då är Humanisterna, liksom Amnesty, en "enfrågerörelse".

I min värld är dessa frågor inga bagateller. Men Kjellström och jag har kanske olika prioriteringar; han tycks anse att det är viktigare att angripa sekulära humanister än att angripa detta förtryck.

Hela mitt svar idag kan läsas på Newsmill.

1 kommentar till Prästen Kjellström i farten igen

  1. torsdag 7 oktober 2010, 19:50:37

    Christer, jag blir uppriktigt beklämd och ledsen över denna klappjakt på Dig och Humanisterna, en klappjakt – inte orsakad av Svenska kyrkan, men däremot av (bland annat) individer inom Svenska kyrkan.

    Stå på Dig! Och förtröttas icke i ”arbetet för att kvinnor och homosexuella ska ha rätt att slippa förtryckas och trakasseras i religioners namn och att mänskliga rättigheter ska vara överordnade religiösa seder och handlingar”!

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna