Foto Peter Knutson

mer spöklik debatt

Hittade denna spökdebatt på YouTube, kanske kan den roa.

8 kommentarer till mer spöklik debatt

 1. Holger Finskas
  fredag 7 mars 2014, 12:32:43

  Swift och Cervantes kämpade tappert på deras tid med liten framgång: Förhoppningsvis är förutsättningarna bättre nu, men väderkvarnarna är också moderniserade och skenen bedrar med utvecklingen som går vidare oavsett!

 2. lördag 8 mars 2014, 06:11:50

  Jag är djupt imponerad av att du kan behålla ditt lugn. Det där ”mediumet” hade jag nog däckat, om det hade varit jag. Vilken otroligt irriterande människa.
  Kollade också på din debatt om religionsböcker igår. Det är nog första gången i mitt liv, jag har orkat sitta och titta på något sånt i 1 timme och 38 minuter. Lärde mig en hel massa. Visste att jag är ateist, men hade faktiskt dålig koll på att jag är ”sekulär humanist”. Kul att få ett namn på det.
  Kul när man hittar en ny förebild. Tack 🙂

 3. Sven Erik Hagman
  lördag 8 mars 2014, 06:38:52

  Härligt Christer Sturmark!
  Tråkigt att sk ”medium” ska tjäna pengar på andras sorg! Han kan ju inte stå i TV och säga att han är en stor bluff! Samma med fr Besserwisser som säger att hon kan mer än Christer! Svagt av henne när hon försöker mästra vilket hon inte kan utan bara gör sig fånig! Samma med ”mediet”, hur dj..a fånig får man vara?

 4. lördag 8 mars 2014, 10:16:57

  Att argumentera från auktoritet är så sjukt dåligt.

 5. Gösta Larsson
  lördag 8 mars 2014, 14:34:54

  Starkt jobbat i vanlig ordning, Christer. Du måste ha en ”ängels” tålamod. *pun intended* 😉

 6. Kjell Rilbe
  söndag 9 mars 2014, 21:45:48

  Tack för att du försöker! Det är ganska tragiskt att det finns så många människor här i världen, inte minst här i vårt upplysta land, som antingen själva ”tror”, eller som ursäktar ”tro” som något harmlöst och positivt även om de inte själva ”tror”.

 7. Anton Carlson
  tisdag 11 mars 2014, 16:26:58

  ”Det här vet nog jag lite bättre än dig, eftersom jag är religionsvetare.” Klockrent argument.

 8. MT
  lördag 29 mars 2014, 12:00:54

  Bibeln är emot trolldom och vidskepelse.
  http://wol.jw.org/sv/wol/d/r14/lp-z/102012165

  I nya testamentet står i Galaterbrevet 5:19
  http://www.bibeln.se/las/2k/gal#q=Gal+5%3A19

  Ni är ju kallade till frihet, bröder. Låt bara inte den friheten ge köttet något tillfälle, utan tjäna varandra i kärlek. Hela lagen sammanfattas i detta enda bud: Du skall älska din nästa som dig själv. Men om ni biter och sliter i varandra är det fara värt att ni gör slut på varandra.

  Nej, säger jag, låt er ande leda er, så ger ni aldrig efter för köttets begär. Köttet är fiende till anden och anden till köttet. De två ligger i strid så att ni inte kan göra det ni vill. Men om anden får styra er står ni inte längre under lagen.

  Vad köttet ger är lätt att se: otukt, orenhet, liderlighet, avguderi, trolldom, fiendskap, strider, ofördragsamhet, vrede, intriger, splittringar, kätterier, maktkamp, dryckenskap, utsvävningar och annat av samma slag. Än en gång varnar jag er: de som gör sig skyldiga till sådant skall inte få del i Guds rike.

  Men andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning. Mot sådant vänder sig inte lagen. De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med alla dess lidelser och begär. Om vi har andligt liv, låt oss då följa en andlig väg. Låt oss inte bli inbilska, inte utmana varandra, inte avundas varandra.

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna