Foto Peter Knutson

Kommunala spöken

ghost Nyligen kunde vi läsa i lokaltidningen Östran att Kalmar kommun har anlitat ett medium för att avhysa en ovälkommen gäst på ett äldreboende: Ett spöke. Det är inte ett aprilskämt.

Ännu roligare blir det när verksamhetschefen i Kalmar kommun Lars Axelsson framträder i P1 Studio Ett och berättar att dessa spöken är “ett naturligt inslag i verksamheten” och alls inte farliga.

Men några medarbetare tyckte ändå att det var lite obehagligt, och därför tillkallades mediet Pia Palm för att tala spöket till rätta.

Palm medverkar också i Studio Ett, hon kallar sig “lymfterapeut” och extraknäcker som medium. Hon berättar att hon inte går ut med att hon är medium, utan ligger lågt med den verksamhet. Detta berättar hon alltså i radion. Dessutom får vi veta att beteckningen “spöken” är kränkande för de som gått över till andra sidan och “bara fastnat lite grand på vägen”.

Man tar sig för pannan. För det första: Varför befattar sig kommunal verksamhet med kvacksalvare överhuvudtaget? För det andra: Varför tar Studio Ett upp detta utan någon som helst kritisk reflektion? Vi får visserligen veta att programledaren inte tror på spöken, men någon saklig diskussion om kommunens ansvar och kvacksalveribegreppet uteblir helt och hållet. Snart får vi väl höra Caroline Giertz som ny programledare också..

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna