Foto Peter Knutson

Jag spökar i TV4 Kvällsöppet

Ikväll ska jag prata spökerier i TV4:s kvällsöppet. En av fem svenskar tror på spöken. Att vuxna människor som lever i upplysta demokratier ägnar tid, kraft och pengar åt saker som inte finns är tragiskt, när det finns så många människor som lever i fattigdom och förtryck i verkligheten, och som skulle behöva vår uppmärksamhet och vårt engagemang. Att TV-kanaler som TV4 profiterar på det med sina spökprogram är inte bara tragiskt utan omoraliskt.

Aliw_NaCEAAKzMU

(Bild av Kent Wisti)

30 kommentarer till Jag spökar i TV4 Kvällsöppet

 1. Tittarstorm
  tisdag 14 februari 2012, 00:09:11

  Tycker du det?
  Personligen ägnar jag varken tid, kraft eller några pengar på detta men har ändå inga förklaringar p det som hänt och fortfarande händer mig i min bostad. Men det kanske du har?
  Det som händer i min bostad är inga problem för mig, jag konstaterar bara att det händer. Jag har ingen avliden jag sörjer, jag söker ingen ”tröst” från någon form av högre makt men likförbannat inträffar märkliga saker i min den bostad jag flyttat till som inte inträffade i min gamla.
  Vore extremt tacksam att få din förklaring på det som händer här.
  Kan tillägga att ingen jag frågat har haft några svar.

 2. Tittarstorm
  tisdag 14 februari 2012, 00:11:22

  Vill tillväga att upplevelser som inte kan förklaras rationellt kan bero på olika känslighet.
  Jag kan ha en känslighet som du saknar.

 3. Susanne
  tisdag 14 februari 2012, 00:58:17

  Jag upplever att du uttrycker dig arrogant om människors tro i detta fall. All vetenskap börjar med en tro! Nu kommer förmodligen tron på andar aldrig bli en vetenskap, ej heller värdsreligionerna. Ändock väljer flertalet av jordens befolkning att tro på något som inte är vetenskapligt bevisat. Dessutom undrar jag, är det möjligt att bevisa att andar verkligen inte finns? Och ska vi idiotförklara alla som upplevt möten med andar? Sen kan jag hålla med dig om att det ägnas för mycket utrymme åt detta i tv, men jag antar att det styrs utav efterfrågan, som i sin tur är ett resultat av människors behov.

 4. Roger
  tisdag 14 februari 2012, 01:33:23

  Jag skulle hemskt gärna vilja att du nån dag berättade för mig vad allt det jag har sett och upplevt, kan ha varit. Du VET ju …

  En dag får du se själv hur fel du hade.

 5. Katten
  tisdag 14 februari 2012, 02:23:08

  Jörgen Gustavsson har nu gjort det hela till en religionsfråga. Är han då någon överstepräst som andarna talar genom? Liknelsen med den talande grodan var kanske inte helt lyckad då den påstått andetroende Gustavsson inte
  alls fattade galoppen. En förmodat talande groda är mer trovärdig än en ande, hur kan en ande tala utan kropp att göra ljud med? Kanske måste du sänka din nivå och bli ännu mer tydlig, vilket är svårt på så kort tid, verkligen!

 6. John
  tisdag 14 februari 2012, 08:07:50

  Såg dig i debatten, och det slog när jag lyssnade till dina argument var – hur vet du? Jag får en känsla av att du tror dig sitta inne med en absolut sanning. Oavsett vad människor har för trosuppfattning eller ideologi, finns det alltid avarter som leder till lidande. Skulle vi applicera in ditt sätt att resonerar kring ovanstående ämne inom alla idéer skulle vi behöva leva i vakuum. Givetvis är det inte rätt att skada, kränka eller såra någon, men att använda det som en form av argument för att andra männsikors upplevelse och tro inte skulle vara okej ser jag som begränsande för vår framtida utveckling.

 7. mike
  tisdag 14 februari 2012, 14:16:05

  Jaha…

 8. Evigheten
  tisdag 14 februari 2012, 16:56:12

  Jag har full förståelse för din obefintliga tro på
  andras upplevelser.
  Frågan om det finns spöken eller andar behöver
  inte hindra dig att göra gott i världen.

  Vad lägger du dina pengar på?
  Kanske kan du skänka det mesta till dom fattiga.
  Nu är ju verkligheten som den är och dom fattiga
  får nog nöja sig med ord utan handling.

  Med vänlig hälsning Evigheten

 9. Martin
  tisdag 14 februari 2012, 19:27:54

  Om du anser att tv4 profiterar, varför tackar du ja till att delta i kvällsöppet ?
  Annars tycker jag debatten var ointressant och förutsägbar, tyvärr mest pga CS medverkan, man vet redan var CS står i frågan och CS tillför tyvärr mest en arrogant monolog.
  Ett boktips ”Kontakt med andra sidan ?” ”Banbrytande vetenskapliga experiment om fortsatt existens efter döden” av Gary E. Schwartz Ph.D. med William L.Simon.

 10. Jan Torberntsson
  tisdag 14 februari 2012, 20:36:12

  Tjolahopp!

  Såg på programmet och debatten om ”spöken” i Kvällsöppet och det som är så slående är den tvärsäkerhet med vilken herr Sturmark uttalar sig, typ: Jag vet att din upplevelse är en villfarelse”. Inte ”jag tror (är övertygad om, utgår från, antar, räknar med, att den inte baseras på verkligheten”.

  Det vore väl betydligt mer fruktsamt och intressant att istället förhålla sig öppen och nyfiken till faktumet att 20% av befolkningen säger sig uppleva något extraordinärt.
  Istället har man bestämt sig för att man VET att det dessa upplevt baseras på villfarelser. Men detta vet vi inte.
  Vi VET inte vad som ligger bakom dessa upplevelser. Det finns olika teorier, där någon av teorierna kan ligga närmare ens egen verklighetsuppfattning än andra. Men SANNINGEN är ännu inte klarlagd, något som herrar Sturmak och andra dock påstår. Och det är nog detta som gör att de kan uppfattas som oförskämda besserwissrar, och det med all rätt.
  För sanningen är att vi vet inte hur verkligheten är beskaffad. Den är ännu inte till fullo detekterad, och att då agera som om den vore det visar bara en enda sak, nämligen hur ofullkomliga vi är.

  Och hade Christer Sturmark bara för en enda dag kunnat ”bli” en av dessa som upplevt sig ha sett ett ”spöke” skulle han förstå att världen är mer förunderlig än han idag tycks inse. Och lika så, om någon av de som säger sig har mött ett ”spöke” för en dag kunnat bli Christer Sturmark, så skulle även denna person förstå detsamma.

  Vi ser, upplever, undersöker, mäter, detekterar, teoretiserar, tänker och drar slutsatser om världen och verkligeheten, men i slutänden vet vi dock ändå icke hur världen egentligen är. Bara hur den framstår, genom vårt seende, genom våra upplevelser, genom våra mätningar, genom våra undersökningar, genom vårt tänkande etc. Och det är så långt vi kommer som människor.

  Så låt oss vara vänner och respektera varandra i det att vi inser att vi alla är olika, men också likai mycket.

  Jan Torberntsson

  Jan Torberntsson.

 11. Halloj
  tisdag 14 februari 2012, 21:50:10

  Jag tycker att du gjorde bra ifrån dig.Hur gärna dom en vill betyder inte bilder,känslor,som kommer till,att de pratar med döda.Hans ögon som svartnar,avslöjar att han också vet det.
  Som många av oss andra också vet!

 12. Jesper
  onsdag 15 februari 2012, 13:07:43

  Har nu sett debatten på tv4play och måste säga att jag instämmer med vad Christer menade att det är inget annat än bedrägeri att lura medverkande och tv tittare att det går att prata med andar och döda människor. Och att det finns spöken finns det inga bevis för alls.
  Att bejaka all vidskeplighet och betrakta den som vilken åsikt som helst och ge vidskepliga antaganden offentligt utrymme är tragiskt i ett modernt land som sverige.
  Dessa medium lurar dessutom andra mentalt och ekonomiskt. Det är ingenting annat än kriminellt.

 13. Julia
  onsdag 15 februari 2012, 16:15:49

  Elisabeth Lannge och Jörgen Gustafsson (bland andra) tar inte betalt. Men jag förstår om folk vill fokusera på annat kanske.

 14. Jan Torberntsson
  torsdag 16 februari 2012, 16:17:58

  Tjolahopp (igen)!

  Så min förra komentar blev inte godkänd. Se där, sådant kan hända även den bäste.

  Men då får jag väl skriva en ny då. Och då vill jag till att börja med citera en insiktsfull människa som säger (beträffande intellektet kontra varandet, de två tillstånd som vi kan fungera i enlighet med): Intellektet gör motstånd, kämpar för att vinna kontroll, manipulerar, angriper, strävar efter att äga osv. Det är därför den traditionella Guden är patiarkalisk, manlig, kontrollerande, och auktoritär. För att den intellektstyrda människan projicerar sitt eget mentala innehåll på denne Gud. För att gå bortom intellektet och återknyta till varandets djupare verklighet behöver man helt andra egenskaper: förmåga att ge sig hän, ickedömande, vara öppen så att man kan tillåta livet att vara istället för att göra motstånd mot det osv.

  Intellektets energi är hård och rigid, medan varandets energi är mjuk, följsam och formbar, men ändå oändligt mycket starkare än intellektet.”

  Nå, om man nu skall säga något om ditt agerande herr Sturmark, i TV-programmet så är det uppenbart att du är styrd av intellektet (liksom många av de religiösa människor vars tro du anser vara sagor och sägner). Och då KAN man inte erfara livets djupare och mer subtila verklighet (det kan inte de troende heller göra). Det är en omöjlighet. Ok, om du är nöjd det sätt du fungerar på, fine! Jag har ingen åsikt om det. Var och en får göra sina egna val och leva efter sina ideal. Men gör det inte till något som alla bör sträva efter eller omfatta. För din förnuftsväg är mer en begränsad än en eftersträvansvärd väg.

  Visst kan man påtala sådant man anser vara galet. Men man kan aldrig, som du gjorde, säga att en annan människas erfarenheter och upplevelser är villfarelser och falska.
  För det vet du inte. Du kan tro det, men veta KAN du inte göra. Och så länge du inte VET bör du vara försiktig med vad du säger. Särskilt när du säger dig veta något å andras vägnar.

  Jan Torberntsson.

 15. Jan Torberntsson
  fredag 17 februari 2012, 12:13:09

  Ursäkta!

  Jag trodde mitt första inlägg blev refuserat, det var därför jag skrev ett till. Men jag ser nu att båda kom med. Nå, gott så. Min poäng är ändock att vi tror oss så ofta VETA, och basunerar gärna ut detta, kan till och med starta krig för det. Men vet vi verkligen? Historien bör väl ha visat oss att i stort sett allt vi tidigare trott har ändrats under tidernas gång. Men det kanske är så att vi så gärna vill tro att NU KÄNNER VI ÄNTLIGEN SANNINGEN, men så visar det sig återigen att verkligheten är beskaffad på ett annat sätt än vad vi trodde.

  Därför menar jag VISA ÖDMJUKHET INFÖR DET SOM DU TROR DIG VETA, OCH RESPEKT FÖR VAD ANDRA MÄNNISKOR TROR SIG VETA.
  Kan vi göra det kanske vi TILLSAMMANS kan söka efter den verkliga verkligheten.

  Slutligen, en fråga till dig Christer: Det verkar vara så viktigt för dig att angripa det du anser vara villfarelser att du är beredd att sätta dig över andra människors verklighetsuppfattning och erfarenheter. Varför?
  Varför tror du dig veta mer än dem? Känna sanningen bättre än dem?

  Jan Torberntsson (för tredje gången)

 16. Jan Torberntsson
  fredag 17 februari 2012, 12:13:41

  Fel mailadress blev lämnad

 17. Stefan
  fredag 17 februari 2012, 22:23:32

  Vet vi ”allt”? Är Din sanning den absoluta sanningen. Din ”taktik” i debatten var ”taktisk”. Det gick ut på att förlöjliga dem som inte delar din sanning. Att jämföra en påstådd paranormal förmåga med att Du har en talande groda som ger Dig svar på alla frågor, det är att förlöjliga motparten och på så sätt plocka poäng.

  Jag är rätt övertygad om att Du är väl medveten av vad Du gör, och att det inte är välgörenhet – utan en del av en affärsidé. Du är en skicklig retoriker och har en förmåga som många andra saknar. Men kanske du saknar förmågor som andra har?

  Låt mig berätta att jag, liksom många i min situation, har upplevt ”oförklarliga” fenomen. Jag ”vet” att jag upplevt dem, och att det är en ”sanning” för mig – men en relativ sanning. Det kan översättas som att jag är ”öppen” för att det kan finnas en alternativ sanning.

  Jag har en epilepsisjukdom som utgår från tinningloben (temporaloben) som ger paronormala upplevelser som ingen med säkerhet kan förklara orsaken till. Det finns teorier – men inte någon ”absolut sanning” – eller förklaring. Jag har vid ett par tillfällen upplevt starka religösa känslor som inte går att förklara med ord, och sådana saker som faller under ”paranormala” fenomen. Men jag är inte aktivt kristen, och är absolut inte någon ”sökare”. Men jag vet vad jag har upplevt. Jag låter det vara så.

  En sak som jag erfarit, tack vare sjukdomen, är att det finns varelser som har sinnen som inte människor har. Det finns t.ex. ”epilepsi-hundar”. Hundar som varnar sin ägare innan epilepsianfallet kommer. Då hinner ägaren sätta sig ner, istället för att ramla omkull, vid ett ett stort anfall (tidigare benämnt som grand mal-anfall).
  Men ingen ”vet” hur hunden kan ha ”förmågan” att förutsäga att ägaren inom kort kommer att få ett epilepsianfall. Men hundarna ”med det utvecklade sinnet” finns och allt fler med sjukdomen får hjälp av dessa servicehundar som hjälp och trygghet i sitt dagliga liv. Men som sagt, ingen ”vet” hur hunden kan förutse och varna sin ägare inför ett förestående anfall. Men det är en sanning – en absolut sanning. Men det finns, och kommer sannolikt att finnas, många som ”måste” hitta en förklaring. Jag accepterar att det är som det är, och känner inte något behov av att leta efter en förklaring.

 18. Karin
  lördag 18 februari 2012, 00:34:47

  Jag upplever Christer Sturmark livrädd för att fler ska tro på övernaturliga saker därför lägger han ner så mycket energi för att stoppa det. (Energi som kunde läggas på människor i fattigdom och förtryck i stället..?)
  Att använda ordet veta att övernaturlighet inte existerar är ren sandlådenivå. Om Christer skulle uppleva något övernaturligt imorgon, vad skulle han säga då?
  Hur kan han veta att det inte kommer att ske?

  Han ger sken av att besitta vetskap om saker som varken har bevisats eller motbevisats. Är det inte sunt att i stället ha ett öppet sinne, det kan vara si eller det kan vara så. Vi vet inte än. Men vissa av oss tror. Precis som vissa trodde att jorden var rund innan det bevisades.

  Han sa i TV att det är själva vidskepelsen som är orsaken till att ”häxor” har dödats. Hm… som om mördarna själva inte har något ansvar?

  Christer, vad jag förstår så tror du på liberalism, vilket står för frihet.
  Vill du att vi människor ska vara fria i våra sinnen, eller vill du vara den som kontrollerar vad vi ska tänka och tro på?

 19. lördag 18 februari 2012, 12:37:45

  Hej Christer

  Vad ska till för att vi alla människor är intresserade av att se en helhet istället för att komma till slutsatsen att människor som lever i fattigdom behöver min eller din hjälp mer än människor som bor precis intill mig?

  Min sambo (f.d. flickvän) är ett medium och får människor som har kontakt med andevärlden att må 10, 100 eller 1000 gånger bättre efter att de haft en session eller workshop med henne.

  Jag föreslår att du ringer Shannon O’Hara och frågar henne allt som gör att du inte är intresserad av att se en helhet och allt som gör att du inte tror på spöken?

  Tänk om det är så att hälften av vår befolkning skulle ha mycket mindre problem om de bara var villiga att vara medvetna om allt som avlidna släktingar vill förtälja oss?

  Shannons hemsida: http://www.talktotheentities.com/
  Vill du ringa henne så får be om hennes nummer via min email.

  Mvh Jesper

 20. Julia
  söndag 19 februari 2012, 07:42:34

  Det finns ett informationsflöde som kanske kan vara till nytta ibland om vi hanterar det på rätt vis tror jag. Vissa kan väl det (medium?) Det är nog i varje fall min uppfattning men jag kan ju ha fel. Fick nog just själv en bra förnimmelse eller vad det var:)

  Och känner mig hel!!! 🙂

 21. Kristina Nordqvist
  tisdag 21 februari 2012, 11:29:58

  Hej,

  jag såg just på programmet Kvällsöppet på nätet. Liknelsen med grodan var kul för den visade att tron på övernaturliga fenomen inte är något man fritt väljer utan det är en social konstruktion, där vissa typer av fenomen är mer socialt upphöjda än andra. Det är alltså inte socialt erkänt att tro på osynliga grodor. Däremot är det erkänt att tro på andar och spöken eftersom dessa fenomen har varit föremål för spridning genom lärda män sedan antiken. Man kan säga att det finns ett vidskepelsens kapital – ett symboliskt kapital – där medier, andeframkallare och präster strider om vad som skall erkännas i ständig kamp med varandra och andra. Denna strid pågår sedan antiken. När man läser antikens litteratur och när man läser vetenskaplig litteratur om antikens tro hittar man exakt samma fenomen som människor tror på idag. Särskilt populära genom tiderna har spöken och andar varit. Att uppväcka de döda ägnade man sig åt redan i Grekland för 2500 år sedan och man kan säkert spåra åtminstone 90 procent (om jag gissar) av alla dagens vidskepelser till antiken, inklusive varulvar och vampyrer. Det visar att vidskepelsens kapital är ett kapital som förs vidare genom historien. Kyrkan är en av ägarna till detta kapital och sedan finns det småhandlare som mediet i Kvällsöppet som Christer pratade med. Så Christer har rätt i att det handlar om profit – men profiten är inte bara direkt och individuell utan historisk och strukturell. Det är det som är så problematiskt och det är därför vi ser dessa återkommande utslag av vidskepelse runt världen. När det gäller kyrkan och deras Jesus har vi kanske det allra mest spännande exemplaret på antik överföring av vad man skulle kunna kalla det religiösa kapitalet: redan under antiken, när Jesusmyten skapades (det är möjligt att han levt men självklart var han då en människa och inte någon gud) upphöjdes romerska kejsare och deras älskare till gudar genom statliga beslut. Tron på mirakler som levitering, styrande av naturfenomen, jungrfrufödsel och helande var kraftigt utbredd i den grekisk-judisk-romerska världen och det romerska imperiet i hundratals år. Hela Nya testamentet är ett ordentligt praktexempel på denna antika världs tro på dessa fenomen. Poängen är alltså att vidskepelsens och religionens kapital är kulturellt betingade och förs vidare av skolan och kyrkan genom historien (se t ex Iamblichus som under senantiken skrev volymer och åter volymer om änglar och demoner: http://en.wikipedia.org/wiki/Iamblichus)! Det gäller att få människor idag att inse att det de tror på är gamla men under antiken högt konsekrerade böcker och läror och inga tillfälliga upplevelser! De skulle inte kunna uppleva något av allt de säger att de upplever utan de gamla grekerna! Och grekerna trodde inte på övernaturliga grodor. Så grodor hör man sällan eller aldrig talas om. Mycket gott har kommit från Grekland. Men också mycket dåligt. Platon själv ägnade sig exempelvis sannolikt år övernaturliga fenomen (i form av theurgi) och Pythagoras troddes vara född av en jungfru.
  Med vänlig hälsning, Kristina Nordqvist, sociolog och historiker

 22. Nisse Sturesson
  torsdag 23 februari 2012, 07:45:12

  Haha vilka tomtar som kommenterar här. Underhållande! Vuxna (?) människor som inte förstår skillnaden på vetenskap och spökerier och som inte förstår VARFÖR Sturmark faktiskt kan säga det han säger. Lyssna noga nu, när Sturmark säger att han VET så handlar det inte om att han är inskränkt eller bara inte ser vad ni ser, det handlar om att NI är inskränkta och vägrar försöka förstå vad vetenskapen faktiskt kan säga om världen, om spöken, och om er vilja att tro på spöken. Tillbaks till skolan med er!

 23. Brynolf
  lördag 25 februari 2012, 19:46:32

  John och andra, självklart vet inte den gode Sturmark att andar inte existerar. Saken är bara den att han har en ideologi att marknadsföra och då måste han övertyga folk. Frågan om huruvida andar existerar är väldigt komplicerad och har att göra med kopplingen mellan kropp och själ och medvetandets natur. Vetenskapen arbetar utifrån antagandet att materien är allt som existerar och att medvetandet på nåt sätt uppstår i hjärnan. Hur det uppstår har man ingen aning om och kommer förmodligen aldrig att riktigt förstå. Hur skulle död materia kunna producera en subjektiv upplevelse? En minst lika gångbar vetenskaplig hypotes är dualismen, att materia och medvetande är skilda substanser, och den idén lämnar väl utrymme för medvetandets överlevnad efter döden vad jag kan förstå.

 24. Gunnar
  måndag 5 mars 2012, 07:51:14

  En liten fråga till er som har kontaktat något medium som t.ex. har lyckats få kontakt med någon avliden släkting. Hur skiljer ni på ett ”äkta” medium och en bedragare?

 25. Kenta
  onsdag 14 mars 2012, 20:15:31

  Jag har självt aldrig trott på det övernaturliga, inte förrän jag en dag för snart två årsedan var med om någon mycket märkligt – och skrämmande. Och det var tur att jag hade med mig min fru vid tillfället (hon såg samma som jag) annars hade jag nog trott att jag blivit tokig.
  Vi satt i soffan och tittade på tv. Plötsligt byter apparaten kanal och jag trycker ner på kontrollen för att återgå till det program vi tittar på. Efter ca 15 sekunder händer det igen – och vi bara tittar på varandra. Ännu en gång tvingas jag byta tillbaka. Sen går det nån minut … och då händer det!!!
  Fjärrkontrollen lyfter helt enkelt från bordet och svich … så far den in med stor kraft rakt in i väggen.
  Alltså … förklara någon!!! Ni som VET att det inget finns på andra sidan.
  Vi blev så rädda att vi lämnade huset den kvällen och gick till grannen.

  Jag klandrar ingen som inte tror på det övernaturliga. För har man inget varit med om, då är det ju inte så konstigt om man inte tror på det. Men att säga att man VET – det är bullshit som ungdomar brukar säga.

  Det här var så solklart att jag kan helt enkelt inte vifta bort det. Det finns ingen annan förklaring än att det handlar om ”övernaturligt fenomen”.

  Efter detta har jag varit med om ytterligare en händelse. Var i källaren strax före jul och skulle hämta upp lite julsaker. Då sveper en skugga sakta förbi. Den avbildades väldigt tydligt mot väggen om man kunde t.o.m se näsan och munnen i prfil. Det finns inga fönster i det rummet och skuggan tillhörde inte mig. Jag satt på huk när det gled förbi längs hela ena väggen. Skuggan var mörk med det gick att antyda att personen bar en långrock.
  JAG SPRANG UPP!!!

  Detta handlar om övertygelse – något ni andra tvivlare aldrig kan komma i närheten av. Ni tror bara, det är skillnad.
  Sköt om er!

 26. Matte
  måndag 14 maj 2012, 11:25:53

  Jag håller på dig christer..Spöken och andar är inbillning.Det
  som händer har en naturlig förklaring.

 27. Erick
  onsdag 30 maj 2012, 16:02:27

  Kenta

  (Fjärrkontrollen lyfter helt enkelt från bordet och svich … så far den in med stor kraft rakt in i väggen.)

  Tips! Du och tanten ska nog låta bli droger hädanefter.

 28. Evigheten
  lördag 2 juni 2012, 19:02:09

  Matte, kan du ge en vetenskaplig förklaring på
  vad inbillning är?

  Ercik skulle kanske styrka sitt påstående med
  verkliga bevis som håller vetenskapliga mått!
  Annars faller det lika platt som alla andra
  påstående om folks upplevelser.

  Ty i en verklig värld måste evidens råda
  eller vad tycker du?

  Jag blir idag aldrig frustrerad över saker
  hoppas ni kan nå samma fridfulla upplevelse.

  Med vänlig hälsning Evigheten

 29. Erick
  tisdag 5 juni 2012, 13:15:30

  Evigheten, jag har sett många missbrukare ta del av varandras nojor. Likaså religiösa. Det bevisar att människor med vild fantasi och som lider av sjukdom, kan tro på vad som helst när förvirring råder. Jag och andra når fridfulla upplevelser utan en låsas kompis. Jag hoppas att du vaknar upp ur din dröm och låter dig omsvepas av verkligheten. Verkligheten är inte alltid trevlig och livet är hårt. Allt för hård, så vissa gömmer sig i drömmens värld.

  http://www.youtube.com/watch?v=qY8xjOHwieo

 30. Stefan Spets Arleij
  måndag 6 augustii 2012, 12:19:33

  Föreställningen om spöken återfinns i alla kulturer under alla tider och som jag ser det är den enkla anledningen till att den lever kvar att miljontals människor dagligdags fortfarande upplever dessa fenomen. Då kan du inte bara komma och säga att de inte existerar; du TROR att de inte existerar, men om du frågar t.ex. mig så VET jag att de gör det…….

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna