Foto Peter Knutson

Humanistisk utfrågning av riksdagspartierna

Tisdagen den 31 augusti arrangerade förbundet Humanisterna en politisk utfrågning av de sju riksdagspartierna om var de står i de humanistiska frågorna. Seminariet filmades och kan ses här.

1 kommentar till Humanistisk utfrågning av riksdagspartierna

 1. Lennart W
  torsdag 2 september 2010, 17:37:00

  Det här var verkligen en utfrågning av nästan förhörsartad karaktär. Varför valdes denna form istället för politisk debatt? Dvs där partierna argumenterar mot varandra istället för att försvara sig mot förhörsledare.

  Förhörsledarna (”moderatorerna”) höll låda om sina åsikter och sin organisations åsikter ungefär lika mycket tid som alla partierna fick tillsammans. Verkar suboptimalt om publiken redan tillhörde ”Humanisterna” och ville veta mer om partierna som ledning inför det stundande valet.

  Fick man verkligen reda på var riksdagspartierna står i de olika frågorna? Tycker nog inte jag. Kändes mer som 7 individer där annat än partitillhörighet var viktigare, som t.ex. egen religion och egen kulturell bakgrund. En anledning är nog som en del sa att frågorna helt enkelt inte har diskuterats så mycket hittills inom partierna, och det finns alltså ingen partiståndpunkt.

  Var partierna förberedda på frågorna innan? Verkade inte riktigt så. Speciellt förhören om handskakningsdomen hade närmast samma karaktär som det här om Selma Lagerlöf (humor):

  http://www.youtube.com/watch?v=S1MRU2Bxkeo

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna