Foto Peter Knutson

Humanisterna och domkapitlet

Idag publicerar jag en debattartikel på Newsmill med titeln Därför anmälde vi Seglora Smedja till domkapitlet. En kortare version finns också i Kyrkans Tidning idag.

Domkapitlets analys och slutsats är principiellt viktig för livsåskådningsdebatten i Sverige.

2 kommentarer till Humanisterna och domkapitlet

 1. Malte
  torsdag 10 maj 2012, 01:00:38

  Som sagt, ni förlorade hela målet och domkapitlet avfärdade er. Det ändrar ni inte på genom att försöka ge sken av något annat.

 2. Jesper
  söndag 13 maj 2012, 22:11:49

  Trist att det ska vara sa kansligt att ifragasatta
  religiosa organisationer och foreteelser. Sa fort en debatt tas upp sa kommer anklaganden upp om allt mojligt eftersom religion har tolkningsforetrade och ett eget spelrum eftersom kyrkan och religion har haft och har sadan makt i samhallet.
  For tillfallet ar jag i Polen eftersom min sambo ar darifran och har ar det samma situation fast annu varre. Om man sager att man inte tror pa nagon gud och utgar fran det nar man diskuterar har man inte samma varde eller rattighet och de , sarsklt den aldre generationen men aven manga yngre, accepterar inte att man ar sekular.
  Tittade just i min sambos yngsta brors skolbok, han ar 13 ar, och religios propaganda om jesus och den enda sanna guden ar det enda som berattas om i religionskunskapen.
  Man far inte tycka annat. Sa ar det i Sverige ocksa men det ar ett hyckleri om att det ar fri asikt.
  Men religionsfriheten har tyvarr foretradesratt och humanisterna gor ett fantastiskt arbete som kampar vidare!

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna