Foto Peter Knutson

Helle Klein får kritik av kollegor

Det verkar som om Helle Kleins egna kollegor också har tröttnat på hennes debattstil. Här skriver Johanna Andersson, präst i Svenska kyrkan, på bloggen Kristen Opinion om Helle Kleins sätt att debattera. Det är tydligt att Kleins debattstil börjar bli en belastning för Svenska kyrkan i allmänhet och Svenska kyrkans tidning i synnerhet där hon är ledarskribent.

Buy Windows 7 Ultimate
Discount
Discount
Windows 7 Ultimate
Discount Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Order Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Microsoft Office 2010 Professional Plus
Order Microsoft Office 2010 Professional Plus
Cheap Microsoft Office 2010 Professional Plus

4 kommentarer till Helle Klein får kritik av kollegor

 1. P-A Rudberg
  fredag 23 december 2011, 15:49:14

  Här kan det finnas anledning till två kommentarer:

  1. Johanna Andersson representerar inte Svenska Kyrkan utan bara sig själv. Därför är det oärligt och inkorrekt att dra slutsatsen att Helle Kleins debattstil är en belastning för SvK i allmänhet baserat på Johanna Anderssons privata åsikt.

  2. Att hänvisa till en blogg som drivs av en av Christer Sturmarks samarbetspartners i tankesmedjan ”Fri tanke” är lite väl genomskinligt. (Det blir som att ha sin syster som referens när man söker jobb.)

  Sedan kan jag väl tycka att det där med korrekt/trevlig debattstil inte är varken Sturmarks eller Humanisternas paradgren.
  Hur många gånger utmålas inte religion som fördummande och religiösa som vidskepliga/hjärntvättade/vetenskapsfientliga/förtryckande.
  Så stenkastning i glashus är inget bra…

 2. Annika Borg
  onsdag 28 december 2011, 18:46:57

  Men P-A, du har ju själv kritiserat Kleins debattsstil så varför polemiserar du nu? Jag har gjort det och Christer Hugo har gjort det. Samt många fler i kommentarsfälten på såväl Kyrkans tidning som Seglora smedja. Se också Håkan Sunnlidens blogg. Det finns absolut fog för att säga att det finns kritik från kollegor mot Helle Kleins debattstil. Du blandar så friskt mellan polemik och medhåll att det inte finns någon linje. På vår blogg kristen opinion har vi som du vet tröttnat på att du dominerar kommentarsfältet. Själv är jag urless på dina misstänkliggöranden. //Annika Borg

 3. måndag 9 januari 2012, 18:59:47

  Alltså vad trött man blir av adekvata påhopp. Jag saknar feministernas inlägg och hoppas att Kyrkan inser sitt ansvar att föra vidare dom gamla gångar traditionerna.Völvorna hade sin tid och nu är det 2012 och läget är kritiskt.
  ALternativ död borde finnas kvar som på 1600-talet..SYnd bara att alla som kunde sånt här eliminerades ut ur historien av kyrkan. TÄnk på att arvsmassan hos en människa lever vidare oxå…Är av arbetarklass och blir lite kluven av somligas hårklyverier.. Blir lite less på själllösa individer.. Rosie Orward.

Andra bloggar som länkar till denna sida:

 1. » Seglora smedja

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna