Foto Peter Knutson

Göran Hägglund om avslutning i kyrkan (igen)

Göran Hägglund skriver igen om sitt favoritämne skolavslutning i kyrkan i Aftonbladet. Han behöver positionera sig inför de moralkonservativas krafterna i sitt parti, för att inte förlora partiledarskapet till Mats Odell och hans “jag tror att Jesus gick på vattnet”-kristna profil.

Hägglund skriver att debatten “Debatten verkar främst drivas av värde­relativister och vänster­radikaler” vilket blir en smula komiskt. De jag känner som vill se icke-religiösa skolslutningar utan inblandning av präster är varken värderelativister eller vänsterradikaler, men Hägglund behöver antagligen skapa sina fiender fritt i fantasin för att sedan kunna bemöta dem med sina alltför innehållslösa argument. Bland annat får vi icke-kristna lära oss att det är kristendomen som gäller, vi ska “gilla läget” helt enkelt.

Nåväl, tillsammans med Patrik Lindenfors har jag skrivit en replik i Aftonbladet idag. Verkliga möten med både den egna och andras livsåskådningar under livsåskådningskunskapen, men en gemensam fest – för alla – när man ska fira skolslut. Hur kan detta inte vara självklart?

2 kommentarer till Göran Hägglund om avslutning i kyrkan (igen)

  1. Minna
    fredag 27 januari 2012, 21:31:18

    Förstår inte – menar du att det är nåt fel med att va vänsterradikal?

  2. måndag 30 januari 2012, 14:13:04

    Christer har Du några kritiska synpunkter på Islam en bland många religioner som förslavar människor i akt och mening att de representerar en gudstro. ”Gud befria dem från villfarelsen att religion har med gudstro att göra”
    René Lundström.

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna