Foto Peter Knutson

Finns det en objektiv sanning?

Detta ämne diskuterade jag den 4 mars 2015 på St Katharinastiftelsen i Stockholm, tillsammans med professorn i systematisk teologi Mattias Martinsson och jesuitpater Philip Geister. Samtalet kan ses här:

3 kommentarer till Finns det en objektiv sanning?

 1. Marcus
  tisdag 24 mars 2015, 12:01:57

  Väldigt uppfriskande med debatter som dessa i kontrast till svt debatt och de övriga debatter som förs i det offentliga rummet. Dock är det lite tröttsamt att ständigt föra debatten med teologer. Skulle vara mer intressant att föra debatter mellan olika vetenskapsmän som har olika livsåskådningar!

  mvh

 2. Rolle
  söndag 29 mars 2015, 21:07:14

  Bifogar här ett bidrag till debatten.

  Vi människor är nog obotligt religiösa som det ser ut. Lika bra kanske att se sanningen i vitögat. Tror inte det lönar sig så mycket att önska något annat. Det kanske t.o.m. skulle löna sig att ändra perspektiv. Så är det nog!!!

  http://www.varldenidag.se/kommentar/2015/03/27/Roland-Poirier-Martinsson-Religioner-inte-pa-vag-att-do-ut/

 3. Stefan Spets Arleij
  måndag 30 mars 2015, 09:34:02

  Även om så skulle vara blir detta meningslöst, enär alla ändå inte har samma förnimmelser av den verklighet Vi endast kan uppfatta en bråkdel av.

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna