Foto Peter Knutson

Fel att blanda in präster i skolavslutningar

I Sverige tycks vissa politiker skämmas för att vi är ett ovanligt sekulariserat land. På annat sätt är det svårt att tolka Allianspartiernas tilltag att vilja acceptera konfessionella inslag i skolavslutningarna. Om förslaget blir lag innebär det att gå baklänges in i framtiden, skriver jag i Svenska Dagbladet idag.

1 kommentar till Fel att blanda in präster i skolavslutningar

  1. söndag 15 februari 2015, 16:38:39

    Tack för din artikel! Det är märkligt att en man som anser sig vara för liberal ideologi, Christer Nylander, kan låna sig till att genomföra ett sådant riksdagsbeslut.
    Han och hans allianskamrater borde också skämmas för att låta riskkapitalisterna ta ut orimliga vinster från de skattemedel vi alla i samhället lämnar till undervisning , vård och omsorg.
    De bör också skämmas för sin otroliga flathet i utförsäljning av förskolor, skolor och vårdinstitutioner till katastrofalt låga belopp. Den allians som anser sig nättopp världsbäst på ekonomi! Tala om ”krona för krona”.

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna