Foto Peter Knutson

Fantastisk artikel i SvD idag!

Idag publicerar kyrkoherde emeritus Sverker Tronét en lysande artikel på Brännpunkt, där han försvarar den äktenskapliga heteronormen. Den som tror att Svenska kyrkan och dess ”hang arounds” bara representerar en postmodern och liberal teologi där sanningsfrågan inte spelar någon roll, får med hjälp av Svenska Dagbladet och Tronét ett välbehövligt uppvaknande.

Tronét är intellektuellt och teologiskt hederlig, och representerar en avskyvärd människosyn. Tack vare kyrkoherde Tronéts artikel kommer allt fler ta ställning för humanismen och bli medlemmar i Humanisterna.

2 kommentarer till Fantastisk artikel i SvD idag!

 1. Magnus Svensson
  tisdag 28 juli 2009, 15:10:24

  Det är onekligen en festlig artikel, och kanske också fantastisk. Att Tronéts artikel är superkorkad är ett som är säkert. Det är riktigt kul att läsa. Hoppas fler än Tronét ger sig tillkänna.

  Han återkommer hela tiden till ”det av Gud instiftade äktenskapet”. Jag tycker det låter en aning despotiskt. Vid vilket möte bestämde Gud att endast pojkar och flickor ska få gifta sig i kyrkan? Kan jag få se protokollet?

  ”Ärkebiskopen är beredd att överge en Guds ordning”, skriver Tronét. Undrar just om det är bronsåldersantologin Bibeln denne mossbelupne bisko emeritus hänvisar.

  Tur att vi har fler sätt på vilka vi beslutar om framtiden.

 2. onsdag 12 augustii 2009, 04:11:37

  ”Tack vare kyrkoherde Tronéts artikel kommer allt fler ta ställning för humanismen och bli medlemmar i Humanisterna.”
  Det enda du vill är att folk ska bli medlemmar i Humanisterna?

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna