Foto Peter Knutson

Ett annat seminarium på bokmässan

Jag deltog i seminarium på bokmässan på temat "Hur mycket religion ska man tåla?" Kan ses här http://tinyurl.com/33upsmz

23 kommentarer till Ett annat seminarium på bokmässan

 1. Magnus
  onsdag 29 september 2010, 00:01:02

  En 45 minuters paneldiskussion där ingen (utom Sturmark) vågar hävda en enda egen åsikt?! Det enda man vågar är att luta sig mot paragrafer eller säga ”detta är svåra frågor”.

  Vilken hopplös samling konflikträdda relativistiska fegisar. Undantaget Sturmark alltså. Finns det något hopp i detta land?

 2. Burr
  onsdag 29 september 2010, 18:34:50

  Kommentar – #1 by Magnus: ”Finns det något hopp i detta land?”

  Nej, det finns det inte länger om det gäller åsikter! Den stora majoriteten försöker vara så skonsamma, så fragila och hänsynsfulla i sin åsiktsframställning till den milda grad att ingen ska kunna känna sig utpekad som ”feltänkare”. Konflikter är väldigt farliga och så serverar man menlösheter som inte betyder något. Alla är så rädda att någon kan känna sig kränkt.

  Sedan finns det en liten klick som tycker ”vårdslöst” och tänker högt mer än nödvändigt eftersom det finns åsiktsvakuum i Sverige. Och jag kanske är en av dem? 🙂 Jag har blivit censurerad i tidningar vid flertal tillfällen för min sarkastiska ådra även om jag odlar aldrig vulgärspråk! Man får säga vilka ungdomsoförskämdheter som helt och det är helt ok.

 3. torsdag 30 september 2010, 02:00:36

  Ja, hur mycket religion ska vi tåla?Jag hoppas att det inte går så långt i Sverige att man får höra kommentarer från maktcentra o. riksdagsmän som ”en nation under gud = One nation under God” som från G.W. Bush Usas precident före den till synes vettigare Obama.Om ”mussarna” tar över ,så får man tåla att höra på böneutropare i sina moske torn, burka bärande kvinns på badstanden istället för bikini, trots att det är 30 grader celsius osv. Jag säger Nej tack!Där ungefär går min gräns. B.la därför röstade jag på Krister Sturmark tiil Sveriges riksdag, så att vi åtminstone en vältalig humanist är där i detta demokratiska maktcentra o. för humanismens talan m.m,.De som inte röstade på christer sturmark i detta val, rössta gärna på Christer .S. nästa gång, om möjligheten återkommer.

 4. Johan
  torsdag 30 september 2010, 08:49:28

  Vi måste tåla hur mycket religion som helst. Vi har, och bör ha, religionsfrihet. Om inte annat så ingår religionsfriheten i yttrande- och åsiktsfriheten. Men vi behöver inte acceptera att religiösa dogmer skall ligga till grund för lagstiftning. Förnuftet vinner i längden.
  För mig är det viktigt att inte bli en ”sekulär fundamentalist”, hur många konstiga religiösa uttryck man än stöter på. Om en kvinna på badstranden väljer att gå klädd i bikini eller andra kläder är väl inget vi kan välja att tacka ja eller nej till, eller?

 5. Johan
  torsdag 30 september 2010, 09:11:17

  …och för den som tror att religionen är roten till ALLT ont rekommenderas följande dokumentär. Girighet är ett stort hot mot det humana samhället.

  http://svtplay.se/t/129797/dox

 6. Johan
  torsdag 30 september 2010, 10:10:24

  Har nu hunnit kolla på debatten. Christer är lika skarp och tydlig som man är van att se. Tack för det 🙂
  Och apropå frågeställningen ”hur mycket religion ska man tåla” så ger Christer utmärkta exempel på sådant som inte ska ”tålas”.

 7. Ken f
  torsdag 30 september 2010, 16:55:26

  Tänk vad skönt det hade varit att kunna få slippa ”samhällsinformation” ifrån svenska kyrkan. Jag har EJ REKLAM på dörren och all reklam undviks snyggt och lätt förutom….ja just det samhällsinformation ifrån stat,landsting, kommun och KYRKA .”Hur mycket religion ska man tåla?”

 8. torsdag 30 september 2010, 18:09:50

  Ett litet förtydligande , en kvinna har t.o.m rätt att gå naken på en badstand .(Pers.åsikt)I sverige bör man ha t.ex bikini.Men är inte en kvinna O.b.s i vissa Muslimska länder Tvungen att ha Burka o.s.v i offentligt rum, typ gatan, affären badstranden etc?Själv kan jag kontrollera mig under principen se o. inte röra.I vissa muslimska länder som tvingar burkan på kvinnan är det inte fel på kvinnan utan de religiösa ”ofta manliga stollarna”lydande någon löjlig lag som de hävdar att dyliga lagar kommer från gud,fasst det är människan som hittat på dessa ”guds lagar”. Tur att man slipper leva i ett dylikt muslimskt land.

 9. torsdag 30 september 2010, 18:46:18

  Bör väll påpekas att det är mer naturligt att människan homo sapiensis mestadels varit naken(lättklädd) på områden där det är varm, temp. på jordklotet åtminstone de senaste 150 000 åren, liksom att en del primitiva stammar på borneo etc. är ogenerad lättklädda idag.Ju mer bakåt i historien för människo apans vandring på detta jordklot ,dessto mer nakenhet med början med Australopithecus(Skallvolym 500cm3 samt homo habilis(skallv.680cm3)för över en miljon år sedan t.ex. el.hur?(A.fnissar). Det var tack vore de löjliga Adam o. Eva berättelserna i den Kristna bibeln i västerlandet , som skam över naturlig nakenhet kom med i ”bilden”t.ex. eller hur?

 10. Burr
  fredag 1 oktober 2010, 07:35:36

  Kommentar – #4 by Johan: ”Vi måste tåla hur mycket religion som helst. Vi har, och bör ha, religionsfrihet. Om inte annat så ingår religionsfriheten i yttrande- och åsiktsfriheten.”

  Det där är tyvärr ett vanligt missförstånd och även bland jurister och diverse specialister med ännu större tyvärr!

  Religionsfrihet innebär nämligen också frihet ifrån religioner och det är ett faktum som vi absolut INTE får glömma bort. Det handlar om överväganden och balans i utbudet även under yttrandefriheten.

  Logiken är så enkel som att många religiösa påbud (judendom, kristendom och islam) exempelvis är kriminaliserade i den svenska lagen. Vi får inte uppmana folk att aga sina barn även om det uttryckligen står i Bibeln att det är en kärlekshandling. Olika minoriteters friheter skyddas av lagen men det betyder inte att de har större friheter än resten av befolkningen. Kvinnofrid betyder inte att kvinnor kan bära sig åt våldsammare än män osv. Religionsfrihet säger endast att vi inte får behandla religioner och de troende sämre än resten av befolkningen, men det säger inte att en ateistisk förening måste acceptera en svuren troende som medlem och vice versa.

  Friheter är med andra ord symmetriska: en frihet när det gäller människans integritet kan inte vara större än vad som tillämpas i allmänhet när det gäller människors friheter och rättigheter och människovärdet.

  Om vi ska ha religionsfrihet så medför det automatiskt också friheten från religioner när den tilltänkta religionsfriheten kan användas för att kränka någon annans integritet. RFSL kan inte ordna en demonstration i pingstkyrkan för att protestera mot pingströrelsens konservativa syn på sexualitet och pingstkyrkan kan inte ordna en demonstration i RFSL lokal för att protestera mot sexuell dekadens.

  Dessa överväganden gäller också lagen om yttrandefriheten: vi kan inte använda yttrandefriheten för att kränka någons integritet. Självklart uppstår det alltid tolkningssvårigheter på grund av att folk vill hela tiden även tänja på gränserna för sin egen fördel och det är just därför som vi har domstolar för att slå fast vad som är vad och svårare än så är det inte.

  Däremot har vi per tradition en självklarhet att religioner är något mer ädelt än frihet från religioner men en attitydsändring är på gång. Dock tycks det framkalla svåra abstinensbesvär hos religionens försvare när religioner börjar förlora sin moraliska glansstatus och strålkransen har hamnat litet på snedden. Men det är dröja ett tag innan strålskyddsinstitutet även tar hand om den religiösa strålningen även om den dödar och skadar tusenstals människor än så länge och i skydd av en frihet som vi värnar om.

  Å andra sidan har vi fortvarande tobaksrökningsrättighet som ren tradition även om vi har en modernare och laglig frihet från tobaksrök med motiveringen att röken är skadlig även för passiva rökare. Och det är detta sistnämnda som passar bäst som metafor för religioner och religionsfrihet.

 11. Johan
  fredag 1 oktober 2010, 09:55:50

  Håller med dig om det mesta, och som du såg i mitt tredje inlägg tycker jag att Christer i debatten tar upp just sådant som är bra exempel på när man måste begränsa religionsfriheten. Jag tycker nog egentligen att frågan är felformulerad. Hur mycket religion ska vi tåla? Hur mycket politik ska vi tåla? Hur mycket sportfanatism ska vi tåla? 🙂
  Låt mig få formulera en i mitt tycke bättre frågeställning:
  ”Vart går religionsfrihetens gränser?”
  Vi måste tåla fenomenet religion, men vi skall inte ha en obegränsad religionsfrihet.

 12. Burr
  fredag 1 oktober 2010, 12:44:39

  Kommentar – #10 by Johan: ”Hur mycket sportfanatism ska vi tåla?”

  Det går alldeles utmärkt att fråga i form av sportmetafor och det enkla svaret lyder att sportmissionärer inte alls är så mycket och så enträget ute efter att påverka de icke troende till sportreligion! Det är verkligen frivilligt att behöva bevista sådana evenemang. Trots det protesterar folk mot biverkningar av sådan verksamhet. Det får ändå inte störa husfriden vad det kosta vill.

  Jehovasvittnen kan ringa på dörren och försöka sälja sin religion och det som metafor är ungerför som sportdårar som försöker sälja biljetter till ett sportevenemang från dörr till dörr. I båda fallen måste man kunna förebyggande avfärda att bli konfronterad med sådana försäljningsförsök där säljarens egen exalterade ”entusiasm” är dessutom själva produkten.

  Det är fortvarande som med aktiv och passiv rökning. Vi kan inte skydda oss inför åsynen att folk köper cigarretter och röker, men de ska hålla sig på behörigt avstånd att vi rökfria slipper störas av röken även om vi inte menar så rigoröst som att vi ska förbjuda även liten doft av tobaksrök. Jag gillar liten doft av religion: jag går i kyrkan första advent för att lyssna på julmusik.

  Verklig tolerans kan vi tala om när entusiasterna inser tolerera andras behov av fredad zon för mission oavsett vilken religion, ideologi eller vilken annan hobby det än kan handla om. Saker ska inte serveras på nosen på folk med försök att beskriva lyssnarens egenskaper när vederbörande inte är intresserad.

  Lärdom: ”Ni omoraliska sydare” är en sådan påstådd beskrivning av en icke troende. Om jag inte är intresserad av att spela den fysiska rollen för att någon annan ska få äran att känna sig moraliskt mer högstående så ska jag få slippa den rollen. Varje människas rättighet till sin egen integritet måste alltid och ovillkorligt gå före någon annans frihet beträffande ideologiska, religiösa beskrivningar av ens påstådda tillkortakommanden. Och konstigare än så är det inte om vi menar att vi är jämlika under vår demokratiska ordning och demokratin som statens överhöghet.

 13. Johan
  fredag 1 oktober 2010, 17:40:08

  I och med att samhället förändras kan man ställa högre krav på förändring av religiösa åsikter och beteenden. Det är ju precis vad som skett med homosex-frågan till exempel. Från ett samhälle där religioners syn på homosexualitet legat till grund för döds- och fängelsestraff, till ett samhälle där homosexuella ingår partnerskap och religionen allt mer ifrågasätts för sin intolerans. Det är bara att fortsätta att föra fram goda argument för att få ett mänskligare samhälle. Jag tror att religionsfriheten är enormt viktig för att en dialog som skapar förändring ska vara möjlig. Utan en stor acceptans är det lätt att man skapar martyrskap och allt för starka motsättningar.

  Samtidigt som religionsutövandet minskar i samhället är det ju också viktigt att samhället utvecklar nya sociala verksamheter och institutioner som kyrkan tidigare mer eller mindre haft monopol på. Kyrkans största lockbete är inte den fantastiska teologin, det är gemenskapen, det gemensamma arbetet för socialt utslagna mm. Jag hoppas att sekulära organisationer allt mer kommer erbjuda liknande verksamheter i framtiden och inte bara ta den intellektuella kampen för förnuftet.

 14. lördag 2 oktober 2010, 04:49:29

  Alla kyrkans verksamheter kan ersättas med andra o. bättre alternativ, förutom det som har med ”kristen obevisad troende” att göra t.ex.

 15. lördag 2 oktober 2010, 05:02:33

  Det är intressant att notera att humanisterna också anordnar ,barnvälkommanden,vigslar ,konfirmationsläger o. begravningar o.sv. Kyrkan o. prästerskapet kanske inte gillar konkurrens?Varför skulle kyrkan ha monopol på begravningar o.dylikt?

 16. camilla
  onsdag 13 oktober 2010, 00:21:54

  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

 17. camilla
  onsdag 13 oktober 2010, 00:22:19

  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

 18. camilla
  onsdag 13 oktober 2010, 00:27:25

  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

 19. camilla
  onsdag 13 oktober 2010, 00:28:14

  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

 20. camilla
  onsdag 13 oktober 2010, 00:29:03

  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

 21. camilla
  onsdag 13 oktober 2010, 00:32:15

  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

 22. camilla
  onsdag 13 oktober 2010, 00:33:00

  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

 23. camilla
  onsdag 13 oktober 2010, 00:33:25

  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna