Foto Peter Knutson

Ekumenisk kris

Min debattartikel i Svenska Dagbladet tillsammans med pastorn i Elimkyrkan Stefan Swärd har upprört prästen Åke Bonnier så till den milda grad att han kallar vårt gemensamma ställningstagande för en “ohelig allians.

Tidningen Dagen har rapporterar om denna ekumeniska kris i dagens Dagen. Åke Bonnier är oroad av att en icketroende som undertecknad och en pastor i frikyrkan kan ha samma åsikt i någon fråga. Han utvecklar sitt resonemang i sin egen blogg.

Men faktum kvarstår: Två unga människor i Sverige år 2010 får inte gå med i förbundet Humanisterna med mindre än att de förlorar sina jobb. Hur kan vi acceptera detta? Därom tiger både prästen Åke Bonnier och tidningen Dagen.

1 kommentar till Ekumenisk kris

 1. Mattias Ågren
  onsdag 16 juni 2010, 11:32:59

  Är inte problemet snarast att vi fortfarande än idag 2010 har någonting så absurt odemokratiskt och medeltida som ett kungahus? Det jänns lite konstigt att bara lyfta ut frågan om kungafamiljens religionshörighet samtidigt som ni helt förbigår att kungadömet är ärftligt, att kungen står över lagen(inte kan åtalas) att ingen i kungafamiljen någonsin behövst söka sina ”jobb”(eller vad man nu skall kalla det,) att de inte kan avsättas vad de än gör, att kungens barn måste fråga sin pappa om lov för att få gifta sig, precis som i vilken hederskultur som helst, att kungafamiljen får 60 miljoner om året i socialbidrag, att de uppenbarligen inte behöver redovisa hur pengarna används, att de trots sitt minst sagt generösa socialbidrag anser sig behöva mjölka skattebetalarna på ännu mer pengar för att finansiera dotterns bröllop(som inte på något rimligt vis kan kallas myndighetsutövning). Allt detta trams motiveras av en del vidskepliga kungadyrkare=rojalister med något diffust som kallas ”blått blod” som ingen vettig människa tror på.

  Inget av detta skriver ni om vilket förvånar mig eftersom du, Christer Sturmark, gärna åberopar förnuft och rationalitet i andra sammanhang. Det kan väl inte vara så att du är ne vidskeplig kungadyrkare=rojalist? Då är du verkligen oförnuftig!

  Mvh

  Mattias Ågren

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna