Foto Peter Knutson

Debatt mellan Kristna Värdepartiet och Humanisterna

Torsdagen den 4 september debatterade jag med Kristna Värdepartiets Per Kronlid. Den kan ses här

7 kommentarer till Debatt mellan Kristna Värdepartiet och Humanisterna

 1. Jonas_R
  fredag 5 september 2014, 10:33:25

  Mycket bra insats Christer. Tack!

  Kronlid är ju bara pinsam.

 2. Kimpeter
  fredag 5 september 2014, 16:54:45

  ”Jag vet inte vad du pratar om” säger Kronlid vid ett tillfälle. Kronlid har förmodligen inget ont uppsåt men hans och hans partis speciella idéer utmynnar i förvirrade och omänskliga resonemang om bl a homosexualitet och aborter. När Kronlid avfärdar evolutionsteorin blir det grymt komiskt men samtidigt kusligt, när man vet att många delar hans uppfattningar! Sturmarks försök att diskutera logiskt med Kronlid är lovvärda men utsiktlösa. (Den välutbildade) Kronlid framstår som en mycket tragisk figur.

 3. John
  onsdag 3 december 2014, 18:02:55

  ja nu var jag rolig, men det finns ett hyckleri i debatten, det är inte helt enkelt att hugga i sten när man ska få ha sex, lagar av det här slaget blir lätt trubbiga.

 4. John
  onsdag 3 december 2014, 18:19:44

  christer undviker ämnet om bekvämlighets aborter, det är faktiskt ett problem att folk gör abort för att göra karriär eller ser det som en utväg för att de var för snåla att köpa en kondom. Är man en person som blir på smällen för att man var kåt och frivilligt gjorde det, så får man ta sitt kast och leva med verkligheten. nätt ansvar ska man väl ta ändå.

 5. Tim
  måndag 2 februari 2015, 23:34:23

  En lag mot abort är inte en lösning som Christer lägger fram på ett riktigt vidsynt sätt. De som är desperata och inte alls tror i märgen att det är ett liv kommer pröva osäkra metoder och i värsta fall dö på kuppen. Opinion är också fritt för alla att driva och om Kronlids idéer slår rot så kommer det ju uppenbarligen sjunka oberoende av lagar.
  Det är klart att aborter inte är önskvärda. Det har det ju aldrig varit och preventivt arbete med information är exempel på konkreta metoder att arbeta med. Jag fick inget konkret förslag från Kronlid. Tyvärr tror jag ilskan att sätta dit folk som han tycker gör ”fel” går före viljan att hitta lösningar.

  Med grund mot argument så menar jag att Christers vilja räddar flest liv Den är förankrad i en verklighetsnivå som är konkret. Tro blandat med politik blir oftast fundamentalistiskt svävande och ovisst.

 6. Jakob
  onsdag 4 februari 2015, 11:46:15

  Vilket absurt intryck Kronlid ger. Mannen framstår ju som korkad. Det värsta är att han säkert inte är det. Sturmark fullkomligt krossar honom…
  Hur kan man vara partiledare utan att kunna argumentera förnuftigt? Helt barockt!

 7. söndag 12 april 2015, 22:56:28

  Oj, hjälp!
  Till och med jag som är pingstvän och läser till pastor kan redan efter bara några minuter inget annat göra än sitta och muttra:
  ”Heja Christer! Heja Christer!”

  Om inte KvP haft Mats Selander som sitt intellektuella alibi hade hela partiet kunna avfärdas som ”fåntrattarnas revansch i samhället”…

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna