Foto Peter Knutson

Debatt med Peter Weiderud

Märklig debatt med ordförande för ”Tro & Solidaridet” (fd Broderskapsrörelsen) Peter Weiderud. Hans fördomar och okunnighet om sekulärhumanistisk livsåskådning är frapperande. Jag har nog aldrig varit med om nåt liknande i någon debatt tidigare. Det är både oroväckande och ganska obehagligt med en sådan fördomsfull och intolerant syn på en annan livsåskådning än den egna.  Mna frågar sig vart allt vackert tal om respekt för andra livsåskådningar tog vägen?

 

4 kommentarer till Debatt med Peter Weiderud

 1. Kim Peter
  onsdag 27 juni 2012, 23:50:16

  Det vore alldeles förfärligt om Weiderud och hans förening har någon som helst inflytande på den socialdemokratiska politiken!

 2. Magnus Jonsson
  fredag 29 juni 2012, 13:15:53

  Jag förstår inte heller Peter Weiderud´s mer eller mindre hotfulla attityd mot Humanisterna. Han liknar en trängd och otrygg fundamentalist vars livsåskådning man inte får ifrågasätta (med risk att hans värld raserar). Jag är uppväxt i pingströrelsen men är numera agnostiker som verkligen tror på det öppna samtalet!

 3. Mikael Sjödin
  fredag 17 augustii 2012, 22:46:30

  Det går inte att spela filmen i Google Chrome.

 4. Mikael Sjödin
  fredag 17 augustii 2012, 22:46:55

  i Firefox, menade jag!

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna