Foto Peter Knutson

Debatt med Per Ewert i P1 Människor och tro

Discount
Discount
Order Windows 7 Ultimate
Sale Windows 7 Ultimate
Order Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Cheap Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Cheap Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Order Microsoft Office 2010 Professional Plus
Buy Microsoft Office 2010 Professional Plus
Buy Microsoft Office 2010 Professional Plus

4 kommentarer till Debatt med Per Ewert i P1 Människor och tro

 1. Jonas R
  lördag 20 oktober 2012, 00:27:16

  Bra gjort Christer! Per Ewert är som vanligt väldigt besynnerlig att lyssna till. ”Era ledande företrädare säger”, Ja jo men vad säger religiösa ledande företrädare? I jämförelsen vems företrädare som säger mest tokigheter vinner nog de religösa ganska ordentligt. Och vad värre är, tokigheterna står ju faktiskt till och med i deras grundläggande trosskrifter.

 2. lördag 20 oktober 2012, 11:48:41

  Först och främst handlar Per Ewerts klagomål på ett klipp som är initialt godkänt och upplagt på YouTube (går YouTube nu också ”Humanisternas ärende” i och med det? Är YouTube en ”nyateistisk svans” Per Ewert?).

  På YouTube ligger klippet under rubriken ”God is for idiots”.
  Det är ett klipp FRÅN EN HEL SHOW av en ståuppkomiker vid namn Jim Jeffries som finns att titta på här: http://youtu.be/VCo6BVPGDh0

  Detta klipp är det som jag la upp (ja, jag är visst plötsligt ”en svans”) på Humanistbloggen och är humor och ironi. Ewert borde kanske slå upp ståuppkomik och läsa vad den sortens humor går ut på.

  Men det MEST sorgliga är att Per Ewert inte såg hela klippet.
  Vid 6:20 kommer själva punchlinen (slå upp detta ord också, Ewert, när du ändå är igång) som byggs upp från början av klippet (och faktiskt hela showen. En komisk återknytning, som vi säger i branschen).
  Se hela klippet, Per Ewerts, och notera VAD som sägs 6:20 in i klippet. DET är vad humanism handlar om och det var DÄRFÖR jag la upp klippet på Humanistbloggen.
  Jeffries beskriver EXAKT det som du reagerar på och den retorik du använde dig av mot Sturmark i radioprogrammet. Detta hade du förstått om du inte bara läste rubriken och såg bara fem minuter av klippet.

  Jag hoppas INNERLIGT att du, Per Ewert, inte läser din Bibel lika slarvigt?

 3. Lennart C
  lördag 20 oktober 2012, 19:06:49

  Tack Christer för det arbete du utför!! Jag följer dig kontinuerligt i TV,press och radio (senast i reprisen idag den 20/11 2012 i debatten med Per Ewert).
  Det är upplyftande och nästan litet underbart :-)att få höra en sansad, begåvad och klarsynt människa bemöta smått galna och grundlösa åsikter.

  Keep on!

  Din biologilärare på högstadiet

 4. Tore Sandström
  torsdag 27 mars 2014, 00:41:10

  Ofta är troende människor aggressiva och det finns förklaringar. Under århundranden har de troende haft tolkningsföreträde. Rätt och fel förklarades i predikstolar och i husförhören.
  Med vetenskap och upplysning krackelerar de troendes bild.
  Det är inte kul att bli av med tolkningsföreträdet!
  Bra Christer!

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna