Foto Peter Knutson

Debatt med Helle Klein i SVT Morgon

I januari 2011 utkom premiärnumret av kulturtidsskriften ”Sans” med temat religiöst förtryck av kvinnor. På omslaget som bär rubriken ”En Gud för kvinnor?”, syns en bild av en kvinna klädd i burka. Tidskriften hann knappt lämna tryckpressarna förrän den kristna tankesmedjan ”Seglora Smedja” stämplade tidskriften Sans som islamofobisk.

Med anledning av detta möttes Christer Sturmark, näringslivsprofil och ordförande i ”Humanisterna” och Helle Klein, teologie kandidat och chefredaktör för tankesmedjan ”Seglora Smedja”, för att debattera var gränsen går mellan religionskritik och islamofobi.

 

2 kommentarer till Debatt med Helle Klein i SVT Morgon

  1. Humanisten
    onsdag 12 juni 2013, 00:08:12

    Mår seriöst dåligt när jag lyssnar på Helle. 😮

  2. Kimpa
    torsdag 18 juli 2013, 20:28:57

    Man blir vanmäktig när man hör Kleins advokatyr. Det verkar som om Klein hatar icke religiösa människor, men bortsett från det, så skall väl alla kvinnor ha rätt till ett eget liv oavsett religion och sammanhang !?

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna