Foto Peter Knutson

Claphaminstitutet grundlurande av Gerles bok

Den kristna tankesmedjan Claphaministitutet har låtit sig luras av Elisabeth Gerles bok “Farlig förenkling”. Det resulterar i en ganska besynnerlig debattartikel i tidningen Dagen. Gerles bok är som redan tidigare känt en salig (!) röra av faktafel och tankefel, men det bekymrade uppenbarligen inte Claphaminstitutet. Jag svarar dem i dagens nummer av Dagen.

5 kommentarer till Claphaminstitutet grundlurande av Gerles bok

 1. Henrik
  onsdag 20 oktober 2010, 12:34:57

  Claphaminstitutet har ju samma artikel på sin hemsida. Försökte göra en kommentar där men blev tydligen raderad! Gerle och hennes anhängare verkar inte vara mycket för kritik.

 2. Henrik
  onsdag 20 oktober 2010, 12:40:04

  Nähä; glöm förra inlägget – dom har en kommentarsfunktion men skriver någonstans på hemsidan att dom inte (!) publiserar dessa. Ja, ja…

 3. Micke
  onsdag 20 oktober 2010, 21:26:39

  Jag skrev också dit en länk igår till Sturmarks svar men det står ändå ”No Comments”. Även om de inte publicerar kommentarerna så stämmer ju inte ”No Comments”. På andra artiklar finns det kommentarer.

 4. La Ha
  fredag 22 oktober 2010, 07:03:14

  Även vi kristna som inte tycker ”rätt” blir raderade. he he. Däremot är det knappast något samarbete mellan Clapham och Gerle eftersom Gerle nog är för liberal, men hennes bok kom vid ett bra tillfälle. Vi är många kristna som givetvis vet att boken bygger på dumheter.
  så ta det lugnt. Ska vi gnabbas, ska vi åtminstone göra det sakligt.

Andra bloggar som länkar till denna sida:

 1. Kommentar: De kristna lögnerna. « Religiovakt

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna