Foto Peter Knutson

Upplysning i det 21:a århundradet

Författare:

Christer Sturmark

Publiceringsår:

2015

Antal sidor:

450

ISBN:

9789187513848

Upplysning i det 21:a århundradet | Fri Tanke

”Vad som är ett mysterium för mig behöver inte nödvändigtvis vara ett mysterium i sig. Jag kanske bara inte förstår det.”

Avsikten med min nya bok är att alla som intresserar sig för frågor om sanning och lögn, om själen, vetenskap, hokuspokus och meningen med livet ska få del av några verktyg för att stärka förmågan att genomskåda bluff, vidskepelse och orimliga påståenden. Många frågeställningar konkretiseras genom exempel och tankeexperiment.

Lena Andersson skriver i sitt förord om nödvändigheten av att vi, utan att vara rädda för svaren, belyser allt som gäckar förståndet:

”Vi kan aldrig fly förnuftet om vi vill leva i en anständig och human värld.”

Upplysning i det 21:a århundradet tar sig an ett stort antal av vår tids besvärligaste och samtidigt politiskt känsliga frågor, med ett nyfiket observerande och resonerande förhållningssätt.

Vi lever i en tid när fundamentalism och new age sprider sig både i Sverige och resten av världen. Författaren önskar att de som nu växer upp ska få leva i en fri värld som styrs av förnuftiga och upplysta människor.

Vi behöver en ny upplysningstid. Den här boken är mitt bidrag.

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna