Foto Peter Knutson

Barnbok av Fuglesang

rymdresan-jpg I höst släpper Sveriges egen astronaut Christer Fuglesang en barnbok om rymden.

Det är roligt när en sann humanist som Christer Fuglesang gör slag i saken och använder sin plattform för att sprida vetenskaplig inspiration till barn. Fuglesang intervjuas i boken Personligt där han berättar att han är ateist och sann upplysningsvän.

Boken Rymdresan handlar om syskonen Markus och Mariana som får åka med farbror Alberts (gissa vilken Albert som stått modell?) i hans egenhändigt byggda rymdskepp.

Förlaget har dessutom utlyst en namntävling där barn får föreslå vad rymdskeppet ska ha för namn i boken.

Tänk om vi kunde få barn och ungdomar att inse hur fantastiskt spännande och fascinerande världen är som den är, utan verklighetsflykt till magi, astrologi, new age och andra irrläror. Då skulle vi komma en bra bit på vägen mot en förnuftigare värld.

Buy Windows 7 Ultimate
Buy Windows 7 Ultimate
Discount
Sale Windows 7 Ultimate
Buy Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Discount Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Buy Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Microsoft Office 2010 Professional Plus
Discount Microsoft Office 2010 Professional Plus
Order Microsoft Office 2010 Professional Plus

1 kommentar till Barnbok av Fuglesang

 1. Anonymous
  fredag 21 maj 2010, 23:00:24

  Ett sätt att förstå att/om en religion är FÖR fundamentalistisk är kanske att:

  Om den inte är helt icke-våldsmoralisk – så blir ju varje aspekt av våldsanvändande och tillåtande av våld som en godkännd del av religionen som kan vara tillåtet – någonting som rent matematiskt gör att det behöver ägnas mer och mer förståelsekapacitet(hjärnkapacitet) åt att försöka ”få ihop detta med våldsanvändande och det religiösa som man inte får vetenskapliga bevis för att ”gud” eller ”fan” eller ”ens moster” får ihop.

  Och det är ju ungefär samma sak som vidskepelse att tro att ”gud hjälper till och vinna varenda våldsprövning en människa som pruttar ur sig guds namn på rätt vis kan hamna.”

  Vill du ha parodi på religion läs Conan Barbaren – ”gud hjälper den som hjälper sig själv”… Men säg inte att du läst annat än ”Conan Barberaren” – så folk inte försöker lista ut om du är ett geni på din nya hårfint annorlunda frisyr – om du inte tar dig i krag – istället för att vidskepligt ”tar i trä”… Ai-ai-a – Farzan-Tarzan coming attcha… 😉

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna