Foto Peter Knutson

Attefalls syn på livsåskådningar är inte värdig en sekulär stat

Stefan Attefall begår två grundläggande misstag i sin roll som ansvarig för den sekulära statens relationer till livsåskådningsorganisationer: Han delar han ut statligt stöd till organisationer som solklart bryter mot kriterierna för att få detta stöd, och vägrar samtidigt en sekulär livsåskådningsorganisation som Humanisterna del i samma stöd.

Hans statssekreterare Ulf Perbo gjorde dessutom ett utspel i Almedalen som var ytterst raljant och nedlåtande mot andra livsåskådningar än den egna. Om dessa felbedömningar och attityder är representativa för ministerns hållning, är det ytterst olämpligt att han representerar den sekulära statens relationer med svenska livsåskådningsorganisationer. Med Attefall som ansvarig minister förhåller sig inte den sekulära staten livsåskådningsneutral. Det är ovärdigt en stat som vill kalla sig sekulär.

Jag utvecklar detta på Newsmill idag, läs hela artikeln här.

Cheap Windows 7 Ultimate
Sale Windows 7 Ultimate
Cheap Windows 7 Ultimate
Cheap Windows 7 Ultimate
Sale Adobe Creative Suite 6 Master Collection

Sale Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Microsoft Office 2010 Professional Plus
Order Microsoft Office 2010 Professional Plus
Microsoft Office 2010 Professional Plus

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Livets kod

För första gången i mänsklighetens historia kan vi nu gå in i våra gener och ändra i deras sammansättning. För sin upptäckt av gensaxen CRISPR belönades biokemiforskaren Jennifer Doudna med ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna