Foto Peter Knutson

Alcala uppföljning

Journalisten Jesús Alcala skrev i Svenska Dagbladet (23/5) en artikel om Humanisterna och våra påstådda rötter, där han senare också bemötte vårt svar (ej utlagt av SVD).

Det tal Alcala refererar till av Levi Fragell har han missuppfattat ganska grovt, därför länkar jag det i sin helhet här. Då kan var och en själv läsa vad Fragell faktiskt sa.

Alcala upprörs över ett bioetiskt center i USA, som har till uppgift att diskutera och utveckla bioetiken utan religiösa överrockar. Mer om centret finns att läsa på hemsidan för Appignani Bioethics Center, för var och ens bedömning.

Alcala upprörs också av en en artikel i tidskriften Humanisten från 2005. Artikeln påtalar antisemitismens rötter i kristendomen. Att detta är en uppfattning som delas av de flesta seriösa teologiforskare tycks inte bekymra Alcala.

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

What is real?

What is real är en fantastiskt intressant bok som går igenom kontroverserna kring hur kvantfysiken ska tolkas filosofiskt. Under hela 1900-talet har olika tolkningsmodeller konkurrerat med varandra, och gör än ... [Läs mer]

Nätverk

Senaste kommentarerna