Om mig

Välkommen till min egen hemsida! Jag är född i september 1964 och arbetar som förlagschef och bokförläggare på Fri Tanke förlag som ger ut litteratur i upplysningstraditionens anda. Huvudsakligen böcker om populärvetenskap, samhällsdebatt och filosofi, men också en och annan barnbok. Böcker är en av mina stora passioner, och därför är det ett stort privilegium att få arbeta med böcker som yrke.

Fri Tanke förlag har också instiftat ett nytt litteraturpris tillsammans med Kungliga Vetenskapsakademien. Priset kalls Pi-priset (efter den matematiska konstanten Pi) och syftet med priset är att främja populärvetenskaplig litteratur inom naturvetenskaperna. Du kan läsa mer om Pi-priset på www.pi-priset.se.

Vid sidan om mitt förlagsarbete är jag också chefredaktör för Sans magasin, en tidskrift för kultur- och idédebatt i upplysningens anda.

När jag fåt tid över skriver jag också egna böcker. Min senaste bok kom ut 2015 och heter Upplysning i det 21:a århundradet. Det finns mer att läsa om boken här.

Jag har också släppt en intervjubok som heter Personligt – samtal med fritänkare. Här intervjuar jag tjugofyra välkända fritänkare. Boken har en egen hemsida på www.bokenpersonligt.se.

 Jag har också förtroendeuppdraget att vara ordförande för Humanisterna i Sverige. Det är en ideell organisation som arbetar för ett sekulärt samhälle och kritiskt tänkande.

Vill du nå mig personligen, så skriver du enklast till e-postadress: christer at sturmark.se.

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Turing omslag

Alan Turing

Denna fantastiska biografi om Alan Turing finns nu äntligen på svenska. Läser om den med stort nöje. [Läs mer]

Senaste kommentarerna