Om mig

Välkommen till min hemsida.

Jag är född i september 1964 och arbetar som förlagschef och bokförläggare på Fri Tanke förlag som ger ut litteratur i upplysningstraditionens anda. Huvudsakligen böcker om populärvetenskap, samhällsdebatt och filosofi, men också en och annan barnbok. Böcker är en av mina stora passioner, och därför är det ett stort privilegium att få arbeta med böcker som yrke.

Vid sidan om mitt förlagsarbete är jag också chefredaktör för Sans magasin, en tidskrift för kultur- och idédebatt i upplysningens anda.

När jag får tid över skriver jag också egna böcker. Min senaste bok kom ut 2015 och heter Upplysning i det 21:a århundradet. Det finns mer att läsa om boken här.

Jag har också släppt en intervjubok som heter Personligt – samtal med fritänkare. Här intervjuar jag tjugofyra välkända fritänkare. Boken har en egen hemsida på www.bokenpersonligt.se.

 Jag har också haft förtroendeuppdraget att vara ordförande för Humanisterna i Sverige mellan 2005-2018. Det är en ideell livsåskådningsorganisation för sekulära humanister som arbetar för ett sekulärt samhälle och kritiskt tänkande.

Vill du nå mig personligen, så skriver du enklast till e-postadress: christer at sturmark.se.

Pressbilder

Här kan du ladda ner pressbilder som är fria för användning.

Dessa två bilder är tagna av fotografen Peter Knutson. Ange alltid fotograf vid publicering.

Bild 

Närbild

 

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

What

What is real?

What is real är en fantastiskt intressant bok som går igenom kontroverserna kring hur kvantfysiken ska tolkas filosofiskt. Under hela 1900-talet har olika tolkningsmodeller konkurrerat med varandra, och gör än ... [Läs mer]

Senaste kommentarerna