Debatt med Helle Klein i SVT Morgon

I januari 2011 utkom premiärnumret av kulturtidsskriften ”Sans” med temat religiöst förtryck av kvinnor. På omslaget som bär rubriken ”En Gud för kvinnor?”, syns en bild av en kvinna klädd i burka. Tidskriften hann knappt lämna tryckpressarna förrän den kristna tankesmedjan ”Seglora Smedja” stämplade tidskriften Sans som islamofobisk.

Med anledning av detta möttes Christer Sturmark, näringslivsprofil och ordförande i ”Humanisterna” och Helle Klein, teologie kandidat och chefredaktör för tankesmedjan ”Seglora Smedja”, för att debattera var gränsen går mellan religionskritik och islamofobi.

 

3 kommentarer till Debatt med Helle Klein i SVT Morgon

 1. Humanisten
  onsdag 12 juni 2013, 00:08:12

  Mår seriöst dåligt när jag lyssnar på Helle. 😮

 2. Kimpa
  torsdag 18 juli 2013, 20:28:57

  Man blir vanmäktig när man hör Kleins advokatyr. Det verkar som om Klein hatar icke religiösa människor, men bortsett från det, så skall väl alla kvinnor ha rätt till ett eget liv oavsett religion och sammanhang !?

 3. Humanist - javisst
  torsdag 4 juni 2015, 11:42:14

  Instämmer med ovanstående kommentarer! Kommer att tänka på engelska uttrycket ”barking up the wrong tree” (dvs hundar som jagar katter vid fel träd), vilket Helle verkar ägna sig åt. Kämpa på, Christer!

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Turing omslag

Alan Turing

Denna fantastiska biografi om Alan Turing finns nu äntligen på svenska. Läser om den med stort nöje. [Läs mer]

Senaste kommentarerna