Det hotfulla hatet

 

På söndag deltar jag i ett panelsamtal om det hotfulla hatet, på SVT Kunskapskanalen 1 februari kl 16. Programmet presenteras så här:

“Hatet smyger sig in i samhället, ibland i form av trakasserier. I en del fall övergår hatet i misshandel och mord. Vad är förklaringen? Är det religionen? Nationalismen? Invandringen? Programledaren John Chrispinsson samtalar med bland andra historikern Helene Lööw, ordförande i Sveriges unga muslimer Rashid Musa, ordförande i Judiska centralrådet Lena Posner-Körösi, och ordförande i Humanisterna, Christer Sturmark. Studiosamtalet är en uppföljning på reaktionerna efter Uppdrag gransknings program om hat mot judar och mot muslimer och efter serien Fosterland där Fredrik Önnevall letat efter förklaringen till hatet ute i Europa.”

Lämna en kommentar

Mitt nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till mitt nyhetsbrev. Ange din e-postadress:

Under läslampan just nu

Turing omslag

Alan Turing

Denna fantastiska biografi om Alan Turing finns nu äntligen på svenska. Läser om den med stort nöje. [Läs mer]

Senaste kommentarerna